Dukla i Horácká Slavia pokračují v dobrých výkonech a Rebelové se dále trápí na dně tabulky.

HAVL. BROD – KADAŇ 1:3
Kdo čekal krásnou hokejovou podívanou, nedočkal se. Rebelové se nenachází v situaci, kdy by mohli diváky bavit, a Kadaň v posledních kolech ukazuje, že v jejích zápasech příliš branek nepadá. Stejně tomu bylo i v Kotlině. První třetina skončila bez branek. Nejblíže otevření skóre byl Troliga. Jeho střelu v přesilové hře však Strmeň zlikvidoval.

Druhá třetina začala tak, jak první třetina skončila. Začaly se množit souboje a s nimi přibývali i vyloučení. Z jedné přesilové hry se podařilo Kadani skórovat. Chlouba ujel havlíčkobrodským obráncům a povedeným blafákem nedal Dlouhému šanci. Stejný hráč byl i u druhé branky utkání. Od mantinelu našel volného Tona, který vstřelil druhou branku hostí. Rebelové se snažili, ale to bylo od nich vše.

Kadaň dokázala ve třetí třetině ještě přidat třetí branku a potvrdila své vítězství. Havlíčkův Brod v úplném závěru zásluhou Chlubny vstřelil alespoň čestný gól, který však k bodům nestačil.

Branky a nahrávky: 60. Chlubna (Semrád, Beran) – 22. Chlouba (Jíra, Trefný), 37. Ton (Chlouba, Račuk), 59. Ton (Račuk). Rozhodčí: Škrobák – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 421. Třetiny: 0:0, 0:2, 1:1. Havlíčkův Brod: Dlouhý – Kolář, Pavlíček, Semrád, Beňovič, Kurka, Kadela, Zítka – Rousek, Maliník, Beran – Zucker, Endál, Sedláček – Boček, Troliga, Kuchta – Chlubna, Pejchar.

JIHLAVA – BENÁTKY 4:0
Dlouho odolával Vaněček útočníkům jihlavské Dukly a ukázal, že ne nadarmo s ním před sezonou podepsal nováčkovský kontrakt Washington Capitals. Talentovaný brankář držel jihlavské střelce dlouho na nule. Zuby si na něm postupně v průběhu první třetiny vylámali Zeman, Prokš či Melenovský.

Ani jeden však svůj boj nevzdal a ve druhé třetině si svou reputaci napravili. Nejprve se ke kotouči dostal ve středním pásmu Zeman, který se protáhl mezi hostujícími obránci a zakončil mezi Vaněčkovy betony. Hosté mohli srovnat, když jim rozhodčí Jechoutek nabídl minutovou výhodu dvou hráčů v poli. Dukla se však ubránila a sama udeřila. Mezi kruhy si najel Prokš a přesnou střelou do horního rohu Vaněčkovy branky zvýšil na 2:0. Ani to však Jihlavě nestačilo a v přesilové hře se po krásné kombinaci dostal ke kotouči Melenovský a střelou do prázdné branky překonal Vaněčka potřetí.

Benátky se v závěrečné třetině snažily utkání alespoň zdramatizovat. Ulrych několikrát prověřil Sáblíka, ten však odolal, a tak to byla opět Jihlava, která se postarala o změnu skóre. Po další krásné nahrávce Důrase se prosadil Seman, který tak uzavřel brankový účet zápasu.

Branky a nahrávky: 26. Zeman (Čáp, Štebih), 31. Prokš (Štěpánek, Březina), 36. Melenovský (Důras), 51. Seman (Důras). Rozhodčí: Jechoutek – Špringl ml., Štětina. Vyloučení: 6:2. Využití: 1:0. Diváci: 1315. Třetiny: 0:0, 3:0, 1:0. Jihlava: Sáblík – Zadražil, Dobrovolný, Podlipnik, Dundáček, Štebih, Čáp, Schejbal – Čachotský, Zeman, Mikeš – Důras, Melenovský, Seman – Březina, Štěpánek, Prokš – Kuřítko, Anděl.

TŘEBÍČ – MOST 5:1
Horácké Slavii stačilo dvacet minut, aby si nad Mostem zajistila vítězství. Bílé hvězdy chtěly přerušit sérii porážek a proti Mostu, který se pohybuje ve spodních patrech prvoligové tabulky, si spravit chuť. Byli to však hosté, kteří se dostali do první šance. Hned v 1. minutě musel vytáhnout vynikající zákrok třebíčský brankář Marek Čiliak. Poté se však ke slovu dostali domácí. Jako první překonal Habala Dočekal. Vzápětí mohl zvýšit Holec, ale jeho střela skončila pouze na tyči kadaňské branky.

Co nezvládl Holec, zvládl v přesilové hře Lukáš Havel. Rozdíl dvou branek vydržel pouhých deset vteřin. Hned po vhazování ve středním pásmu se dvojice Válek – Bojer vydala k Čiliakovi a svým důrazem snížila. Třebíč však byla při chuti. Erat si pohrál s hostujícm obráncem a potřetí překonal Habala. Toho vyhnal o tři minuty později z branky střelou od modré Jakub Bartoň.

Do druhé třetiny vstoupili domácí s touhou nepřidělat si žádné starosti a minimálně udržet pohodlné vedení. Bílé hvězdy se navíc samy dostaly několikrát do nadějné příležitosti, ale Horák, jenž nahradil Habala, byl pozorný. Čiliak se v třebíčské brance musel chvílemi nudit, až v závěru třetiny jej zaměstnal Petruška.

V závěrečné dvacetiminutovce ještě domácí zásluhou Hermana navýšili vedení a o osudu utkání bylo definitivně rozhodnuto. Zbývající část utkání se už spíše dohrávala z povinnosti. Třebíč mohla svůj náskok ještě navýšit, ale Dočekal trefil pouze tyč.

Branky a nahrávky: 4. Dočekal (Čech), 13. Havel (Erat, Zdráhal), 15. Erat (Dočekal), 18. Bartoň (Herman), 42. Herman (TS) – 13. Bojer (Válek). Rozhodčí: Kubičík – Kašík, Wesley. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 1470. Třetiny: 4:1, 0:0, 1:0. Třebíč: Čiliak – Malena, Zdráhal, Bilčík, Bartoň, Šaur, Dujsík, Přibyl – Erat, Dočekal, Havel – Herman, Holec, Pekr – Wasserbauer, Křivohlávek, Čuřík – Čech, Juráň, Králík.

Lukáš Zelený