V utkání plném zvratů byli šťastnější a odvezli si tři body za vítězství 5:3.

Hokejisté Havlíčkova Brodu vstoupili do utkání aktivně a celou první dvacetiminutovku dokázali soupeře dostávat pod tlak. Z toho pramenila i jejich vedoucí branka, kterou vstřelil obránce Radek Novotný. Další šance však hostující hráči nevyužili a do kabin šli pouze s hubeným jednobrankovým vedením. „V první třetině jsme byli lepší. Lépe jsme napadali, byli jsme více na puku a domácí jsme nepustili ke kloudné akci. Bohužel jsme dali jenom jednu branku v přesilovce," mrzelo trenéra Karla Dvořáka.

Ve druhé části začali naopak lépe domácí a během sedmi minut dokázali průběh utkání otočit. „Začátek jsme podcenili. Domácí hned vyrovnali a o chvíli později šli do vedení. Tam to bylo špatné, ale my jsme se vzápětí dokázali vrátit," připomněl následné vyrovnání svého týmu Dvořák. „Od té doby to byl spíše bojovný zápas a šlo o to, kdo bude mít víc nervů," doplnil.

Rebelové dokázali ještě do konce prostředního dějství strhnout skóre zpět na svou stranu, Haluza však hned po přestávce opět vyrovnal.

„Bohužel předtím měl Lukáš Endál velkou šanci, kdy jel sám na bránu a nedal. Kdyby proměnil, tak mohlo být po zápase, ale to je hokej," uvědomoval si nejvyšší muž brodské střídačky.

Havlíčkův Brod nakonec přece jenom vstřelil vítězný gól. Musilova branka z 55. minuty však vyvolala na hradeckém stadionu vlnu emocí. Podle domácích totiž puk vystřelený z téměř nulového úhlu nepřešel brankovou čáru.

„Těžko to můžu komentovat. Bylo to nejdál od naší střídačky, takže jsem to pořádně neviděl. Myslím si ale, že by to za tohoto stavu neuznal, pokud by si nebyl stoprocentně jistý," zastal se rozhodčího Karel Dvořák.

S jeho výrokem však jednoznačně nesouhlasili hráči Královských Lvů, neboť za protesty vůči sudímu Hejdukovi vyfasoval gólman Čech desetiminutový osobní trest a Vágner dokonce trest do konce utkání.
Vášně pak na ledě uklidnila až závěrečná siréna. Ještě předtím si však stihli v pěstním souboji vyměnit názory Švagrovský s Pavlíkem. A právě tento souboj bude mít ještě disciplinární dohru. Kvůli bitce totiž sudí odebral oběma hokejistům registrační průkazy.

„Osobní tresty za řeči byly správné. Ale kdyby při bitce udělil rozhodčí jenom trest do konce zápasu, tak by to bylo adekvátní. Myslím si, že mohl mít trošku větší nadhled," dodal Dvořák.

H. KRÁLOVÉ – H. BROD 3:5
Branky a nahrávky: 21. Haluza (Mikeska), 27. Kubica (Kania, Brož), 42. Haluza (Budínský, Mikeska) – 4. Novotný (Rytnauer), 28. Soldán (Jelínek, Musil), 38. Musil (Knotek, Morava), 55. Musil (Endál), 60. Ostrčil (Musil). Rozhodčí: Hejduk – Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 9:11, navíc Moskal, Čech oba 10 minut, Vágner 10 minut + do konce utkání, Švagrovský (všichni Hradec Králové) 5 + do konce utkání – Meidl 10 minut, Pavlík (oba Havlíčkův Brod) 5 + do konce utkání. Využití: 2:2. Diváci: 994. Havlíčkův Brod: Dolejš – Novotný, Morava, Protivný, Pavlík, Ostrčil, Soldán, Blažek, Jelínek – Ondráček, Polodna, Rytnauer – Musil, Knotek, Endál – Semorád, Štěpánek, Vondráček – Stehlík, Meidl, Fiedler.