Rebelové přehráli Motor 3:2, Horácká Slavia pak podlehla Kohoutům 1:3.

Domácí tripl zatím hokejistům HC Rebel vychází na jedničku. Aby mohla být podržená, schází jim v dnešním zápase porazit Havířov. Po Olomouci odjížděl v pondělí z Kotliny s prázdnou i českobudějovický Motor.

V první třetině měli navrch hosté, ale do vedení šli domácí. „První třetinu jsme byli pod tlakem, ale ujeli jsme dva na jednoho. Tam to Havel s Kolafou perfektně sehráli a šli jsme do vedení," pochválil akci brodský trenér Jiří Mička.

Druhá třetina byla v režii brodských hráčů, kteří utekli na 3:0 a dovolili si luxus v neproměnění přesilovky 5 na 3. „Jestli si někdo myslel, že za tohoto stavu bude po zápase, tak se mýlil. My jsme si to v kabině vůbec nemysleli a říkali jsme si, že to bude dlouhých dvacet minut," měl jasno Mička a věděl proč.

Hostům se v rozmezí sedmi minut podařilo snížit na rozdíl jedné branky a Rebelové museli tři body doslova odbojovat.

„Po prvním gólu jsme to stáhli na tři pětky. Byla tam pasáž, kdy se vůbec nepřerušovalo, což nás stálo strašných sil. Za stavu 3:2 jsme si vzali time a snažili jsme se náš mladý mančaft povzbudit, aby si věřili, že jsou to schopni dohrát do konce. Vyhráli jsme, jsme za to rádi a je potřeba se hodně zregenerovat a připravit se na další zápas," dodal brodský kouč.

Branku a dvě asistence si připsal útočník Lukáš Havel. „Jsme se třemi body spokojení. Zdálo se, že to bude za stavu 3:0 jednoduché, ale Budějovice mají dobrý tým. Ten můj gól byl takový pašerák, ale zaplať pánbůh za něj," smál se Havel.

Na rozdíl od Rebelů se hokejistům Horácké Slavie na vlastním ledě nedaří. Na svém stadionu prohráli už počtvrté v řadě, naposledy s Olomoucí.

Hosté byli po celý zápas lepším mužstvem a body si odvezli po zásluze. „Hrajeme v křeči, v obrovské křeči. Hráčům to nelepí, nevěří si. Když ještě přijede takhle silný soupeř, tak se to násobí, protože není na čem se chytit. Navaluje se to, a hráči jsou z toho samozřejmě špatní," bědoval na tiskové konferenci trenér Kamil Pokorný.

Venku to je ovšem ze strany Třebíče úplně jiná píseň a to budou moci Pokorného svěřenci potvrdit už dnes, kdy zajíždí na led Českých Budějovic.

Napraví si na jihu Čech pošramocenou reputaci?

Hokejové menu

I. liga, 15. kolo

Od 17.30: HAVLÍČKŮV BROD – Havířov, České Budějovice – TŘEBÍČ, Benátky n. J. – JIHLAVA, Mladá Boleslav – Kadaň, Most – Beroun. Od 18.00: Olomouc – Šumperk, Ústí n. L. – Litoměřice.

II. liga – skupina Západ, 10. kolo

Od 18.00: Bílina – Sokolov, Nymburk – Jablonec n. N., PELHŘIMOV – Jindřichův Hradec, Milevsko – Tábor, Vrchlabí – Klatovy, Řisuty – Kobra Praha, MORAVSKÉ BUDĚJOVICE – Klášterec n. O. Od 18.07: Kolín – ŽĎÁR N. S.