V devíti přípravných utkáních inkasovali Rebelové celkem třicetkrát.

„Čeká nás ještě mnoho práce, zejména v defenzivě jsou ještě okénka," tvrdil Miroslav Barus v úvodu přípravy. Ani po čtyřech týdnech, které havlíčkobrodští hokejisté strávili na ledě, se však situace nezměnila.

Hlavním problémem trenérů je, že brodští obránci preferují útočnou hru. „Jsou zde především ofenzivní beci a jenom jeden defenzivní. To se musí změnit," dodává Barus ke svým obráncům.

Na Vysočině tedy s velkým očekáváním vyhlíží posily, jež budou uvolněny z extraligových kádrů, do nichž se neprobojují. Především z Plzně, s níž jsou Rebelové domluveni na spolupráci, by mělo přijít na pomoc více hráčů.

Kromě Plzně bude v letošní sezoně Havlíčkův Brod spolupracovat i s pražskou Slavií a Olomoucí. Slavia prozatím směrem na Vysočinu poslala Štěpána Jeníka a brankáře Jana Dlouhého, jenž si v uplynulé sezoně připsal třiadvacet prvoligových startů za Ústecké Lvy.

Vše nasvědčuje tomu, že právě Dlouhý začne první ligové utkání jako jednička v havlíčkobrodské brance. Shodou okolností se na startu ligy střetne Havlíčkův Brod s Ústím nad Labem.

„Brankář je jasně daný, ale dokud to nebudou ti hráči vědět, tak to nebudeme prezentovat do novin," zůstává Barus tajemný v otázce brankářů.

Olomouce poslala do první ligy rozehrát Martina Škůrka a Davida Jenáčka, jenž loni stáli u senzačního postupu, a do nově vznikajícího extraligového kádru se prozatím nedostali.

Všichni příchozí jsou však mladí hráči, a tak v havlíčkobrodské defenzivě stále chybí nějaký ostřílený obránce, který by mladším spoluhráčům z obrany předával cenné rady.

Rebelové mají na vylepšení své defenzivy ještě téměř tři týdny. Poté se již začne bojovat o prvoligové body a každá chyba může znamenat jejich ztrátu.

(zed)