Rebelové ještě v 55. minutě drželi dvoubrankový náskok, poté však Benátky dvěma rychlými brankami vyrovnaly a v samostatných nájezdech získaly bod navíc.

„Utkání jsme začali dobře, lépe jsme bruslili, hráli jsme dobře to, co chceme. Dělali jsme málo chyb, v první třetině jsme byli málo vylučovaní," chválil havlíčkobrodský kouč Vladimír Jeřábek své svěřence za dobrý vstup do utkání. Rebelové se však v první třetině prosadili pouze jednou, když v 15. minutě otevřel skóre utkání Filip Seman. „Jsem za ten gól rád, pomohl nám k bodu, ale škoda, že nám nepomohl ke třem," okomentoval Seman svůj první gól v dresu Havlíčkova Brodu.

Druhá třetina však nabídla zcela opačný obraz hry. Benátky převzaly iniciativu a Novák se měl v havlíčkobrodské brance co otáčet. Domácí svou nedisciplinovaností nabídli Benátkám dvojnásobnou početní výhodu, v níž hosté poprvé udeřili. „Ve druhé třetině jsme začali faulovat, dostali jsme Benátky do tlaku jejich přesilovými hrami," všiml si Jeřábek největšího rozdílu mezi prvním a druhým dějstvím.
Vzápětí putoval na trestnou lavici za nesportovní chování brodský útočník Tomáš Chlubna a Benátky se radovaly podruhé. „Udělali jsme individuální chyby, po nichž jsme dostali góly. Pokud chceme z posledního místa, tak je prostě nemůžeme dělat," zlobil se po utkání Tomáš Troliga.

Ten společně s novým kapitánem Antonínem Melkou stál u dvou slepených branek Rebelů ve 33. minutě. Nejprve Melka dorazil za záda Stejskala střelu Chlubny a o půl minuty později se v přesilové hře prosadil Troliga. „Při přesilovkách stojím před bránou, kam se dostal puk. Potom už bylo jednoduché dát to do prázdné brány," popsal havlíčkobrodský útočník svoji branku. V Kotlině bylo v úvodu třetí dvacetiminutovky ještě veseleji, když se podruhé prosadil Melka. „Když začala třetí třetina, dali jsme pěkný gól na 4:2, ale pak přišlo obrovské uspokojení, zrovna tak jako se Šumperkem. Začali jsme mít strach o výsledek, začali jsme tahat puky k nám dozadu, začali jsme tam vytvářet chyby," našel Jeřábek zlom v utkání.

Rebelové nakonec dvoubrankové vedení neudrželi, když v 55. minutě snížil Miškovský, a následně vyrovnal Jan Plodek. Strhnout vítězství na stranu Rebelů mohl Seman, ale v poslední šanci zápasu na střídajícího Jelínka nevyzrál. „Nezvedl jsem to dostatečně, takže to brankář stačil vykopnout," smutnil nad zahozenou šancí.

V prodloužení branka nepadla, a tak o vítězi rozhodovaly samostatné nájezdy, v nichž se Rebelům letos daří. Tentokrát však byli hokejisté Benátek nad síly Čeňka Nováka a z Kotliny odváží dva body.

Lukáš Zelený