Úlohu měli jeho svěřenci o to těžší, že do Kotliny přijelo ambiciózní Kladno, za které už nastoupila nová posila se zkušenostmi z NHL či švédské nejvyšší hokejové ligy Jan Hlaváč.

Ten se postavil do první útočné formace Rytířů vedle Michala Dragouna a Miloslava Hořavy. Zkušený útočník si v utkání připsal dvě asistence.

Hosté měli raketový vstup do zápasu, když se už ve druhé minutě prosadil Petr Tenkrát. Jak se později ukázalo, byla to v první třetině jediná trefa do černého. Prvních sedm minut druhého dějství jasně patřilo Rebelům, ale v koncovce se jim již tradičně nedařilo.

Jenže potom přišel trest, když během jedné minuty překonal Dlouhého Lukáč s Hořavou a o další dvě minuty trestal z přesilovky opět Tenkrát. „Ve druhé třetině jsme soupeře nějakých sedm minut dostali pod tlak. Pak jsme rychle dvakrát inkasovali, přišel faul, vyloučení a další gól. Potom už to ze strany Kladna bylo v pohodě, my jsme na to asi morálně neměli," řekl brodský útočník Jiří Kuchler, který do Kotliny zavítal právě z Kladna.

Stačili pouze čtyřicet minut

První dvě třetiny si pochvaloval domácí trenér Vladimír Jeřábek. „Smekám před kluky, protože první a druhou třetinu odmakali. Proti tak silnému soupeři, jakým je Kladno, to byl výborný obětavý výkon. Zápas zlomily dvě rychlé branky na 3:0. Pak přišla přesilovka pět na tři a čtvrtý gól, potom si to takové zkušené mužstvo už nenechá vzít," nechal se slyšet Jeřábek.

V závěrečném dějství si Kladno pojistilo výhru ještě dvěma brankami a nadělilo Rebelům nelichotivou šestku. „Mrzí mě pár chyb ve třetí třetině, i když jsou ti hráči mladí, tak si nemohou dovolit vypustit nějaké situace, jako se vypustily při pátém a šestém gólu. Na tom musíme pořád pracovat a pracujeme," vrátil se nový havlíčkobrodský kouč k situacím ze závěrečné dvacetiminutovky, kdy se nejprve prosadil Tomáš Horna a dvě minuty před závěrečnou sirénou Václav Kolařík.

„Myslím si, že mužstvo není tak silné, aby se to s Kladnem honilo. Pro nás jsou prioritami jiná mužstva v soutěži, se kterými musíme bodovat. Přesto jsme si zasloužili dát gól, protože šance jsme měli, ale je to zatím trošku nad naše síly. Za první dvě třetiny musím klukům poděkovat za nasazení a dále uvidíme, musíme furt pracovat a pracovat," dodal Jeřábek, jenž má dnes další možnost připsat si první vítězství na střídačce Havlíčkova Brodu.

Rebelové míří do Kadaně, která je doposud jedním z největších překvapení I. ligy, když má na svém kontě po dvaadvaceti zápasech 39 bodů a ze šestého místa dýchá na záda největším favoritům soutěže.