Z postupu se radovalo Velké Meziříčí.

KRAJSKÁ LIGA PARDUBICKA – FINÁLE

Č. TŘEBOVÁ – SVĚTLÁ 2:3

Stav série: 0:1
Fantastický a až neuvěřitelný nástup do zápasu předvedli Skláři na ledě vítěze základní části České Třebové. Domácí „ani nestihli vyjít ze šatny" a už prohrávali o dva góly. Hosté pak navýšili vedení ještě jedním zásahem. Domácí Kohouti dokázali v průběhu celého zápasu už jen pouze snížit na rozdíl jednoho gólu, ale vyrovnání se nedočkali, ačkoliv zkusili i dvojnásobnou power play.

„Dneska jsme dali na začátku zápasu tři rychlé slepené góly, což nám pomohlo a zároveň to strašně ovlivnilo vývoj toho utkání. Soupeř byl potom takový opařený a my se snažili bránit výsledek. Je velká škoda, že jsme nepřidali nějaký gól navíc, protože šance tam byly. Myslím, že kdyby se nám to povedlo, tak by to zápas zlomilo úplně. Takhle to bylo dál otevřené. Soupeř se dostal ve druhé třetině do tlaku, dal nám gól a ještě tam měl spoustu šancí, mohlo to být ještě celé víc zamotané. Třetí třetinu jsme zvládli poměrně dobře, tedy až na závěr. Škoda toho gólu, ale samozřejmě byla to krásně trefená rána z dálky. Bohužel to byl ale takový gól, že jsme jim dali prostor. V závěru utkání jsme se nechali zbytečně vyloučit. Mohli jsme to dohrát trošku jednodušeji, ale hoďme to za hlavu. Pro nás je důležitější, že máme první bod ve finálové sérii. Zatím to sice nic neznamená, ale je důležité, že jsme první zápas zvládli," řekl k utkání světelský kouč Jakub Kořínek.
Druhý duel se hraje ve středu v 19.00 na ledě Sklářů.
Branky a nahrávky: 31. Hemský (Jindřich, Fúzik), 57. Schejbal (Boruch, Fink) – 1. Blažek (Dolinský), 1. Štros (Jaroslav Doležal), 4. Jakub Doležal (Šíma, Blažek). Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 931. Třetiny: 0:3, 1:0, 1:0. Světlá n. S.: Koubský (Zvolánek) – Svoboda, Fibikar, Venc, O. Včela, Šíma, Kořínek – Žák, Štros, Křišťan, Dušátko, P. Včela, Dolinský, Jaroslav Doležal, Jakub Doležal, Špatenka, Kubát.

HLINSKO – CHOTĚBOŘ 3:2

Očekávala se velká hokejová bitva, zejména obou gólmanů. Po úvodním tlaku přišla 5. minuta, kdy hosté polevili, dvakrát během 42 vteřin kapitulovali a dovolili tím soupeři převzít taktovku utkání. Hostům se ale podařilo ještě do poloviny první třetiny v přesilovce snížit a stav 2:1 vydržel až do konce druhé třetiny. Domácí byli po celé utkání střelecky aktivnější, ale Matěj Pešek předváděl neskutečné zákroky, stejně jako v semifinále proti Chocni a udržel hosty ve hře až do třetí části. V té se Chotěboři podařilo ve 47. minutě vyrovnat a už se pomalu chystala na prodloužení. Domácí však úspěšně sehráli pět minut před koncem přesilovou hru, v níž se ujali se vedení 3:2. Hosté na to již odpovědět nestačili, a byť ke konci utkání odvolali gólmana, zápas již do prodloužení nedotáhli. Stav série hrané na dvě vítězná utkání je 1:0 a další vzájemný zápas je na programu ve středu od 18.30 hodin v Chotěboři.
Branky a nahrávky: 5. Plachý (Havel), 5. Tulis (Králíček, Brebera), 55. Hron (Pazdera, Dítě) – 9. Marek Havel (Dvořák), 47. Kašpar (Petr Mašek). Rozhodčí: Jiří Veselý – Martin Kalus, Filip Sokol. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 176. Třetiny: 2:1, 0:0, 1:1. Chotěboř: Pešek – Vácha, Kadlec,Ludvík, Krejčí, Veselý – Dvořák, Svoboda, Marek Havel – Petr Mašek, Kašpar, B. Činčila – Hospodka, Patrik Mašek, Málek.

KRAJSKÁ LIGA JIŽNÍCH ČECH – ČTVRTFINÁLE

MILEVSKO – ŽIROVNICE 4:1

Konečný stav série: 2:0
Milevsko vybojovalo druhou výhru zaslouženě. V úvodu se dostalo do dvoubrankového vedení a získalo kontrolu nad zápasem. Hosté se sice snažili, ale neprůstřelnost výborného brankáře Žilinčíka zrušili až v samém závěru.
Branky a nahrávky: 2. Pouch (T. Novotný, J. Havran), 9. J. Havran (Müller), 26. Pouch (J. Havran, Nevolný), 45. T. Novotný (Pouch, Nevolný) – 58. Ištvánik (Tomšík). Rozhodčí: Macák, Poskočil – R. Sýkora, Vondráček. Vyloučení: 5:6, navíc Fořt (Milevsko), Jon, Jasanský (Žirovnice) všichni 10 minut. Využití: 0:0. Diváci: 350. Třetiny: 2:0, 1:0, 1:1. Žirovnice: Houdek – Koláček, Popelka, Chmel, Kubín, Jon, Ištvánik – Petr Sviták, Kalvas, Gurka, Tomšík, Navrátil, Ondřej, M. Stach, Jasanský, K. Švihálek.

Č. KRUMLOV – HUMPOLEC 10:2

Konečný stav série: 2:0
Pokud po domácí vysoké prohře Humpolec doufal ve zdramatizování série, jeho naděje vzaly rychle za své. Za čtyři minuty vedl vítěz základní části 3:0 a nebylo o jeho postupu pochyb.
Branky a nahrávky: 1. R. Šulčík (P. Šulčík), 2. Vondřich (R. Uhlíř), 4. Čížek (M. Lukeš), 15. Vondřich (R. Uhlíř), 19. M. Lukeš (R. Šulčík, Čížek), 31. R. Šulčík (P. Šulčík, Malovec), 42. Čížek (Unger), 47. R. Uhlíř (Klíma), 56. P. Šulčík, 58. P. Šulčík (R. Šulčík) – 7. Tobola (Kočí), 56. J. Šerák (Kavka). Rozhodčí: Horáček, J. Stach – Diviš, Mašek. Vyloučení: 6:8. Využití: 3:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 250. Třetiny: 5:1, 1:0, 4:1. Humpolec: Jan Zour – Tobola, Zadina, Kočí, Hurda, Žůček (21. Loučka), J. Šerák – Martin Jelínek, D. Hřeben, T. Dvořák, Vitera, Dolejš, Hubata, Kavka, Loučka (21. Brázda), Cirhan.

KRAJSKÁ LIGA JIŽNÍ MORAVY A ZLÍNSKA – SEMIFINÁLE

V. BÍTEŠ – V. MEZIŘÍČÍ 3:4

Konečný stav série: 0:2
Velká Bíteš odehrála ve druhém semifinálovém duelu skvělou první třetinu. Z mnoha šancí však proměnila pouze dvě, což ji brzy mrzelo, protože hosté v prostřední části skóre během pár minut otočili a utkání dovedli do vítězného konce. Z postupu do finále se tak po roce opět radovalo Velké Meziříčí.
Branky a nahrávky: 3. Šidák (Grman), 6. Štěpánek (Grmela), 53. P. Pospíšil (M. Pospíšil) – 30. Dostál (Sobotka, P. Vlašín), 32. Roupec (Kochánek), 34. Pejchal (Sobotka), 48. Střecha (M. Vlašín, Ambrož). Rozhodčí: Vepřek – Paulík, Strýček. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. V oslabení 0:0. Diváci: 206. Třetiny: 2:0, 0:3, 1:1. V. Bíteš: Alexa – Buďa, Košecký, Odvářka, Novák, Grman, Vojáček – J. Touška, M. Touška, Petrčka – Šidák, Grmela, Štěpánek – M. Pospíšil, P. Pospíšil, Trnka – Šíma, Ondráček. V. Meziříčí: Juda – Šerý, P. Vlašín, Ambrož, Kučera, Kochánek, Vondráček – Roupec, Dostál, Sobotka – Krča, Rozmarín, Pejchal – M. Vlašín, Střecha, Burian – Chlubna.