EXTRALIGA ST. DOROSTU

LETŇANY – H. BROD 5:1
Mladí Bruslaři začali v Letňanech skvěle a už v 6. minutě se radovali ze zisku vedení. Lukáš Beran nabil na pravou stranu Davidu Michálkovi a brodský kapitán svižnou střelou propálil gólmana Vaculu k první tyčce.

Euforie Havlíčkova Brodu se ale rychle rozplynula jako pára nad hrncem, za pouhých 34 sekund vypálil z ostrého úhlu Matěj Valíček a kotouč se podle brankového rozhodčího ocitl po odrazu od bližší tyčky až za čarou. ve 12. minutě se hrálo 4 na 4, když vypálil z kruhu Dominik Danov a brankář Kulich se musel červenat, protože nepříliš dobrá střela mu propadla mezi betony až za záda. Smůlu a trápení hostů podtrhla situace ze 13. minuty, kdy Lukáš Kučera nahodil ze strany hrací předmět před brankoviště a obránce Patrik Hrabaň si dal bruslí nešťastný vlastní gól. Soubor z Kotliny rozhodně nic nevzdával a v prostřední části se hnal za snížením.

Letci se ocitli pod enormním tlakem a vůbec nevěděli, kam dřív skočit. Obrovské vášně vyvolal moment ze 24. minuty. Domácí se při ojedinělé útočné akci dostali ke střele na bránu a Dominik Danov orazítkoval spojnici břevna a tyče. Brankový sudí ale naprosto nepochopitelně zmáčkl červené světlo a hlavní rozhodčí branku chybně uznal.

Brankáři Kulichovi ruply nervy a po osobním trestu za nesportovní chování putoval předčasně do sprch. Trenér Letňan Milan Antoš se po utkání soupeři omluvil se slovy, že o gól nešlo. Tak jako tak, čtvrtý gól zápas definitivně rozhodl ve prospěch Pražanů. Havlíčkův Brod totiž hodně morálně nalomil a ze strany mladých Bruslařů už to byla ve zbytku utkání velká křeč. Nejlepším hráčem hostů tak byl střídající gólman Miroslav Hanák, jenž předváděl jeden skvělý zákrok druhým. I on ale nakonec kapituloval, když ho po nahrávce Dominika Danova z mezikruží po ráně z voleje prostřelil Matěj Valíček. Letci už si výhru utéct nenechali a došli si pro zasloužené tři body.
Branky a nahrávky: 6. Valíček (Danov), 12. Danov (Fabiánek), 13. L. Kučera, 24. Danov, 49. Valíček (Danov, Lytvynov) – 6. Michálek (Beran). Rozhodčí: Pavel Würtherle – Petr Marek, Martin Kettner. Vyloučení: 10:8, navíc Kulich (HBR) OT 10 min. + DKÚ [NESP]. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Třetiny: 3:1, 1:0, 1:0. H. Brod: Kulich (24. Hanák) – Kopic, Hrabaň, Benák, Adam, Lachman, Němec – Kohout, Piskač, Michálek, Vlach, Beran, Holenda, Králíček, Přibyl, Veverka, Pejchal, Hendrych.

H. BROD – KOMETA BRNO 2:8
Starší dorostenci si chtěli po neúspěšné výpravě na led Letňan, kde včera utrpěli nepříjemnou porážku 2:8, spravit chuť v domácím prostředí proti Kometě Brno, která s velkým náskokem vede tabulku. Překvapení se, ale na rozdíl od prvního vzájemného utkání v Kotlině, nekonalo. Brňané s přehledem splnili roli papírového favorita a soupeři nasázeli bez milosti osm branek. Konečný výsledek byl 2:8, když se z tábora mladých Bruslařů trefili Lukáš Beran a Vojtěch Veverka.
Branky a nahrávky: 20. Beran (Michálek), 34. Veverka (Hendrych) – 4. Matula (Frydrych, Krejčí), 9. Krejčí (Süss, Frydrych), 9. Mlynář (Novák, Hasoň), 15. Čejka (Havlát), 22. Mlynář (Král, Novák), 25. Trnka (Havlát, Čejka), 33. Svoboda (Matula, Krejčí), 39. Jeřábek (Hasoň, Král). Rozhodčí: Libor Veinfurter – Jan Jeletz, Tomáš Krejčí. Vyloučení: 9:8. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Třetiny: 1:4, 1:4, 0:0. H. Brod: Hanák (33. Folvarský) – Kopic, Hrabaň, Benák, Adam, Lachman, Němec – Kohout, Piskač, Michálek, Vlach, Beran, Holenda, Králíček, Přibyl, Veverka, Pejchal, Hendrych.

Ladislav Vácha