Pokud chtěli ještě sérii s úřadujícím mistrem extraligy z Třince zdramatizovat, museli před svými fanoušky v Kotlině za každou cenu uspět. Na první branku se čekalo až do 27. minuty, kdy se hosté dostali do vedení. Mladí Bruslaři ještě v prostřední části odpověděli zásluhou Lukáše Berana, ale Slezané si těsně před druhou sirénou vzali ztracený náskok zpět. Domácí si vytvořili dost obrovských šancí na vyrovnání, tu největší měl deset sekund před koncem druhé třetiny David Michálek v samostatném úniku, ale nevyužili je. Třinec tak slaví postup do čtvrtfinále, zatímco pro Havlíčkův Brod velmi úspěšná sezona skončila.

EXTRALIGA ST. DOROSTU - OSMIFINÁLE PLAY-OFF 3. ZÁPAS

H. BROD – TŘINEC 1:2
Od úvodního vhazování bylo jasné, že v Kotlině bude k vidění hokej jako řemen. Oba týmy hrály s neskutečným nasazením a aktivně se tlačily dopředu, z čehož pramenily velké šance. V 9. minutě naservíroval Tomáš Vochozka krásný pas Lukáši Kaukičovi, proti jehož dělovce z voleje se brankář Kulich skvěle přesunul a vychytal ji lapačkou. Z tábora mladých Bruslařů zahrozili David Donda, jenž nevyužil samostatný únik, a Jiří Vlach s Davidem Michálkem, kteří nevyužili přečíslení 2 na 1.

Do prostřední části naskočili lépe hosté a ujali se důležitého vedení. Lukáš Kaukič posunul po levém křídle dopředu Kryštofa Stuchlíka, který zavezl puk až za bránu a narýsoval parádní pas mezi kruhy Tomáši Vochozkovi, jehož rána z první zapadla za Kulichova záda. Domácí postupem času stupňovali svůj tlak, při němž neproměňovali jednu šanci za druhou.

Vše se změnilo ve 33. minutě, kdy už se soubor z Kotliny zaslouženě radoval z vyrovnání. Jiří Benák vypálil od modré čáry a kotouč se šťastně odrazil k Lukáši Beranovi, jenž už měl snadnou úlohu a puk uklidil do odkryté brány. Poslední slovo ale patřilo ve druhé periodě Ocelářům. Při přesilovce napřáhl na modré čáře kapitán Ondřej Hrachovský a jeho střela se tečí o jednu z havlíčkobrodských hokejek dostala až do sítě. Vyloženou tutovku měl na holi necelých 10 sekund před koncem David Michálek, ale tváří v tvář brankáři Ovčařímu nevyrovnal.

Havlíčkův Brod se hnal ve třetí periodě za kýženým vyrovnáním, které nutně potřeboval k tomu, aby se udržel ve hře o zdramatizování série. Svěřenci trenérského tandemu Václav Adam – Jaroslav Benc bojovali jako lvi a často hrozili ze slibných příležitostí. Dvakrát při nich ale stáli všichni svatí, když nejdříve cinkala tyčka po tvrdé ráně Timoteje Marguše a Lukáš Kaukič nastřelil z voleje břevno.

Domácí to ještě zkusili při závěrečné hře bez brankáře a málem zopakovali husarský kousek z Třince, kde vyrovnali pouhou sekundu před sirénou. Tentokrát ale velkou šanci nevyužili a Slezané se radovali nejen z vítězství, ale i z postupu.

„Do zápasu jsme šli s odhodláním zvítězit a protáhnout sérii. Bohužel, výsledek se nepovedl, ale klobouk dolů před kluky, co dokázali. Sérii hrajeme na pět beků, dva kluci obrany jsou zranění, a deset útočníků. Myslím si, že v dnešním utkání to bylo jenom o tom hokejovém štěstí, které se přiklonilo k Třinci. Měli jsme hodně gólových šancí, které jsme mohli využít, ale bohužel jsme je neproměnili. Zápas ale kluci odmakali, i lidem se to muselo líbit. Klukům patří znovu velký dík, musíme je pochválit za bojovnost, nasazení i za hokejovost," chválil svěřence brodský kouč Václav Adam.

Branky a nahrávky: 33. Beran (Benák, Michálek) – 26. Vochozka (Stuchlík, Kaukič), 39. Hrachovský (Mach, Kvasnica). Vyloučení: 4:3, navíc Veverka (HBR) OT 10 min. [ZOHK] a Kaukič (TRI) OT 10 min. [NESP]. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 180. Třetiny: 0:0, 1:2, 0:0. H. Brod: Kulich – Kopic, Hrabaň, Rubner, Benák, Lachman – Piskač, Michálek, Donda, Vlach, Beran, Holenda, Králíček, Přibyl, Veverka, Teplý.

(lvá)