I. LIGA ST. DOROSTU

H. BROD – KOLÍN 2:3

Brodští mladíci se nevyhnou občasným výpadkům, vzdor této skutečnosti se stále perou o špici tabulky. V neděli si vybrali jeden ze svých smolných dnů a podlehli v utkání, v němž výhra byla na dosah ruky. Již v 5. minutě mohl otevřít skóre Cejpek, kolínský gólman Martínek mu však tutovku bravurně vychytal.

Cejpek se již radoval v 7. minutě, kdy zařídil pro spoluhráče vedení 1:0. V samém závěru třetiny se prosmýkl brodskou obranou Kozák, strážce domácí svatyně Nahodil byl však ve střehu. Hned v úvodu prostřední části „hořelo" opět před Nahodilem, požár  v poslední chvíli uhasil obránce Krajcigr.

Ve 25. minutě šli brodští mladíci  do oslabení tři na pět, jenže…chybnou rozehrávku zachytil Kolouch, vzal do zaječích a nedal Martínkovi šanci 2:0. Žel, hned po rozehrávce chlapci od Labe dvojnásobné početní převahy přece jenom využili a Hájek dal kontaktní gól na 2:1. Pro hosty to byla  injekce, zvýšili agresivitu a srovnali krok, o každý kotouč se tvrdě bojovalo. V polovině zápasu lapil Nahodil dělovku Hájkovi vypálenou z mezikruží. V závěru mladíci z Kotliny přišlápli pedál, dostali se do tlaku, k brankové efektivitě to však nevedlo.

Naopak při současném vyloučení Koloucha a Valy  uhájili Rebelové s krajní obětavostí čisté konto. Začátek poslední části patřil Kolínu, brodský brankář všem nástrahám úspěšně odolal. Hráči Kolína přitvrdili, s buldočí vůlí se vrhali do soubojů a pokoušeli se o presink, což se jim vyplatilo. Devět minut před koncem Veselý srovnal na 2:2, v závěru třetiny přišla hrubka v domácí rozehrávce a jásající Hyšpler rozhodl, že všechny body odplují po Labi.

„Kluci bojovali jako lvi, dvakrát ubránili oslabení tři na pět, žel dva kiksy zkušeného Poláka je připravily o úspěch," shodl se trenérský tandem Václav Adam a Jaroslav Benc.

Branky: 7. Cejpek, 27. Kolouch – 28. Hájek, 51. Veselý, 58. Hyšpler. Rozhodčí: Klouda – Jeletz, Šťastná. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1, Oslabení: 1:0. Diváci:35. Třetiny: 1:0, 1:1, 0:2. Havlíčkův Brod: Nahodil -Suchý, Lacina, Bušek, Krajcigr,Mendl, Bancíř, Vacek – Přikryl, Kraučuk, Abbrent – Křížek, Kolouch, Vala -Cejpek, Polák, Semrád.

Alois Svoboda