EXTRALIGA ST. DOROSTU

H. BROD – PŘEROV 6:0
Konečně i v brodské kabině zavládlo po utkání nadšení z vítězství. Jedním z hlavních strůjců úspěchu byli gólman Vítek Vaněček, jenž udržel čisté konto a útočník Matias Mäki.
Ten si připsal na své konto tři body za gól a dvě nahrávky. Svěřenci trenérského tandemu Richard Cachnín – Karel Dvořák prokázali, že rozhodně mají na to, aby v baráži o extraligu uspěli a dokázali se v nejvyšší soutěži udržet.
„Obě družstva střetnutí vzala jako generálku před baráží. Do utkání jsme úspěšně vstoupili vedoucím gólem Koloucha po perfektní akci až v závěru úvodní třetiny. Prostřední část hry jsme suverénně vyhráli, což kluky uklidnilo, a získali i potřebné sebevědomí. Zlomovým momentem byla skutečnost, že se nám v poslední třetině podařilo dvakrát skórovat při vlastním oslabení, kdy do černého se trefili Hynek a Hlídek. Doslova nás podržel brankář Vaněček. Teď se již musíme připravovat na baráž. Bude to těžké, pokud však kluci přistoupí k zápasům s největší zodpovědností, mají šanci na konečný úspěch,"věří zkušený brodský trenér Richard Cachnín.
Branky: 19. Kolouch, 21. Hlídek, 28. Krajhanzl, 36. Mäki, 54. Ludvík, 55. Hynek. Rozhodčí: Kopeček – Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 8:6 bez využití. Oslabení: 2:0. Divácki: 50. Třetiny: 1:0, 43:0, 2:0. H. Brod: Vaněček –L. Vala, Salát, Ficek, Krajcigr, Polák – Ludvík, Hlídek, Kolouch -Nováček, Semrád, Krajhanzl – D. Vala, Dupljaku, Maki – P. Málek, Mäki.

Na úvod Třebíč

V neděli svěřencům Richarda Cachnína a Karla Dvořáka začínají boje o bytí a nebytí. Jejich prvním barážovým protivníkem je vítěz I. dorostenecké ligy, Třebíč.

„My chceme extraligu jednoznačně zachránit. Základní část nám nevyšla, protože sedm hráčů základní sestavy nám odešlo do Karlových Varů nebo Komety Brno.

„Nám se v posledním zápase podařilo porazit Přerov 6:0, který je účastníkem taky baráže, což nás nakoplo, ale motivace je jedna věc a výkony na ledě druhá," říká Cachnín. A co by mělo na Třebíč platit? „Když hráči do zápasu převedou věci z tréninku, tak věřím, že se nám dařit bude. Náročné to bude i psychicky, protože se bude hrát obden. Máme vynikající brankářskou dvojici Vaněček, Novák a v baráži budou rozhodovat maličkosti," má jasno brodský trenér.

To v Třebíči na Havlíčkův Brod nevzpomínají v dobrém, v přípravných zápasech měl navrch tým z Kotliny. „Tenkrát nás přehráli, ale během sezony se síly mohly pozměnit. Uvidíme," řekl třebíčský lodivod Karel Vejmelka a dodal: „Havlíčkův Brod známe z přípravy a já je navíc viděl hrát v Pardubicích. Mají problém v tom, že nedávají branky. Co vím, tak jim odešlo několik hráčů, a tak se moc neprosazovali v ofenzivě. Na druhou stranu nedostávali v ofenzivě hodně branek."

Postupové ambice podle jeho slov nejsou. „Cílem je odehrát všechna utkání se ctí, abychom se za výkony nemuseli stydět," hlásí kouč Horácké Slavie.

Alois Svoboda