To ostatně byly oba úvodní duely, které se hrály v Kotlině. Nad jejich výsledky se ale mnozí pozastaví. Horácká Slavia totiž ovládla oba a po víkendu vede 2:0 na zápasy.

Svěřenci trenéra Kamila Pokorného tak hned na úvod vyřazovacích bojů potvrdili svoji skvělou bilanci na hřištích soupěřů, kterou si udržovali po celou sezonu. V základní části z nich přivezli hned devětačtyřicet bodů a po Mladé Boleslavi v tom byli nejlepší.

Ani jeden výsledek se však nerodil lehce. Horácká Slavia sice měla v obou utkáních výborný vstup, když šla už ve třetí minutě do vedení, pak ale v obou případech vsadila na pozornou obranu. „Čekali jsme na brejky, i když jich moc nebylo," prohlásil třebíčský kapitán David Dolníček.

Tlak domácích pak v obou případech postupně narůstal a v závěrečném dějství vyústil ve vyrovnání i následný nastavený čas. „Hlavně dnes (v neděli – pozn. red.) jsme dostali smolný gól, který jsme si prakticky dali sami. Brod za ním ale šel a dal ho zaslouženě," uznal Dolníček.

Aby byla paralela úplná, musely v sobotu i v neděli rozhodnout samostatné nájezdy. V nich zlikvidoval všechny pokusy Rebelů pozorný Martin Falter a jediným úspěšným střelcem se stal David Dolníček. „Shrnul bych to větou z mého nejoblíbenějšího filmu Marečku, podejte mi pero: Stejné chyby, stejné známky. Byl to úplně identický zápas, akorát neskončil v normální hrací době 2:2, ale 1:1," usmíval se po zápase třebíčský trenér Kamil Pokorný.

To na straně Rebelů zdaleka tak veselo nebylo. Prohrávat po dvou domácích zápasech 0:2 je na pováženou. „Prohrát dvakrát na nájezdy není smůla, ale je to o štěstí. Nájezdy jsou loterie a my jsme ze šesti penalt nedali ani jednu," stěžoval si asistent Jiřího Mičky Richard Cachnín.

Brod penaltové loterie nezná

Možnou nevýhodou Havlíčkova Brodu je, že podobnou situaci si v základní části vyzkoušel pouze jednou, kdy na nájezdy porazil Benátky nad Jizerou.

To Třebíč zakončila utkání samostatnými nájezdy hned pětkrát. Třikrát byla úspěšná, dvakrát se z bodu navíc radoval soupeř. „Nájezdy jsou vždy loterie. Gólman nám zatím nepustil gól a to přináší ovoce," upozornil Dolníček.

Jeho tým je tak před domácími zápasy ve výhodě a na rozdíl od soupeře může jít do dalších soubojů s čistou hlavou. „Pod tlakem bude spíš Brod. My se naopak musíme držet naší hry a hrát pořád stejně," zakončil střelec dvou vítězných branek.