Domácí šli do vedení zásluhou Volrába, který dělovkou nedal Novákovi šanci. Na tuto branku Děčína dokázal před první sirénou odpovědět Vlasov. I ve druhé třetině se Děčín dostal do vedení, a to ve 33. minutě z hole Kaltenböcka.

Jenže o dvě minuty později se podobná situace odehrála také na druhé straně, Bruslaři totiž taktéž brzy skórovali ve své početní výhodě. Jevgenij Kondratěv se dostal k odraženému puku a mezi betony ho poslal za bezmocného Lavingera. Nerozhodný stav vydržel až do konce závěrečného dějství a oba týmy si vynutily prodloužení.

Ani v něm se diváci rozhodující branky nedočkali, a tak na řadu musely přijít samostatné nájezdy. V nich však byli úspěšnější hosté. Rozhodující nájezd proměnil Jevgenij Kondratěv a bonusový bod navíc poputoval na Vysočinu.

„Přijeli jsme s omlazeným týmem a jsem na kluky hrdý. Od poloviny zápasu se hrálo 2:2, mohla rozhodnout jediná chyba, ale kluci hráli zodpovědně a po zásluze získali bonusový bod v nájezdech," mnul si ruce brodský kouč Aleš Totter.

Ústřední postavou zápasu byl gólman Čeněk Novák. „Myslím si, že na tu sestavu, v jaké jsme tam jeli, jsme podali sympatický výkon. Jsme rádi, že jsme urvali aspoň dva body," pochvaloval si brodský gólman. Ten kryl všechny samostatné nájezdy Děčína.

„Já ty kluky neznám, tak jsem vše řešil v průběhu nájezdů. Jsem rád, že jsem si mohl zachytat a klukům pomoci," dodal Novák.

Premiéru si odbyli na severu Čech hned tři hráči – Jiří Drobný, Michal Semrád a Dominik Suchý.

„Jsem rád za příležitost. Trenér říkal, že ve středu dostanu na ledě víc prostoru," těší se na domácí premiéru nositel slavného jména.