KRAJSKÁ LIGA DOROSTU
SVĚTLÁ N. S. – LITOMYŠL 8:3
Konečný stav série: 2:0

Skláři si byli vědomi případného velkého úspěchu a to se projevilo na jejich nervózním úvodu, kdy chybu Harta potrestal Voříšek. Následně se domácí vyburcovali k zodpovědnému výkonu a zanedlouho svítilo na ukazateli skóre 3:1. Do konce třetiny se podařilo hostům sice snížit, ale i druhé dějství patřilo Světlé, která utekla až na 6:3. V závěrečné třetině si svěřenci Jiřího Přibyla hlídali náskok a z brejků ještě dvakrát uděřili.

„Zatím nemám slov. Posunuli jsme světelský zase o něco výše. Chci poděkovat klukům, kteří dobře pracovali celý rok a vytvořili skvělou partu, nemuseli jsem řešit žádné prohřešky. Jsem šťastný, že tady tyto kluky máme. Finále rozhodly chyby, kterých jsme udělali méně a naši neskuteční fanoušci, kteří nás hnali dopředu," nechal se slyšet trenér světelského dorostu Jiří Přibyl.

Spokojený byl po zápase rovněž kapitán týmu Jakub Kratochvíl.

„Celé play-off bylo velice náročné, ať to bylo se Skutčí, Lanškrounem a nyní s Litomyšlí, kde jsme vyhráli až na samostatné nájezdy. Druhé finále bylo jednoznačné, kromě první branky jsme byli velice aktivní. Chceme poděkovat fanouškům a hlavně rodičům, kteří nás podporovali celou sezonu," řekl s úsměvem světelský kapitán.

Branky a nahrávky: 5. Pokorný (T. Kratochvíl), 13. Petržilka (Beránek), 19. Kalenský (T. Kratochvíl), 22. Prokop (Petržilka), 25. Zvěřina (T. Kratochvíl), 27. Petržilka (Prokop), 47. Petržilka (Prokop), 57. Kalenský – 1. J. Voříšek, 20. Večeřa (Vytlačil), 22. J. Voříšek (Vytlačil, Večeřa). Vyloučení: 6:9. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 186. Světlá n. S.: Dundáček – Pokorný, Lacina, Hart, Souček, Zvěřina – Egart, T. Kratochvíl, J. Kratochvíl, Kalenský, Petržilka, Pešek, Cihlář, Prokop, Brož, Beránek.