Po třech zápasech zdolali Chotěboř a stali se mistry. Nyní si zahrají o superpohár s Trutnovem. Superpohár vznikl jako náhražka bojů o postup do II. ligy, které pardubický a královéhradecký přebor odřekly. Vítězové přeborů se nyní spolu dvouzápasově utkají. Světelské hokejisty  dnes čeká cesta do dalekého Trutnova.

Opory budou chybět

V neděli pak zakončí sezonu odvetou na domácím ledě. „Bude to pro nás taková třešnička na dortu úspěšné sezony," řekl světelský trenér Jan Krajíček. „Myslím, že zápasy se odehrají spíše v přátelském duchu. Sice nikdo nechce prohrát, ale chceme si to spíše užít a rozloučit se se sezonou. Nicméně pohár rozhodně chceme získat," měl jasno Krajíček.

Jeho tým to ovšem nebude mít lehké. Dnes do Trutnova odcestuje v oslabené sestavě. „Vzhledem k pracovním povinnostem a pátečnímu termínu bohužel odcestujeme v podstatě bez první pětky," prozradil trenér. „Do Trutnova jedeme spíše překvapit, doma už ale budeme kompletní," dodal vzápětí.

A co čekat od soupeře? „Myslím, že úroveň Trutnova bude podobná jako naše a ostatních týmů z pardubického přeboru," měl jasno Krajíček. „Rozhodnou maličkosti. Celkově systém dvou zápasů je zrádný. Nicméně na sérii se těšíme, protože s Trutnovem máme přátelské vztahy. Působí tam třeba Broďák Chytráček," připomněl Jan Krajíček. V neděli večer už bude znám superpohárový vítěz. Rozhodne se v Pěšinkách od 17.00 hodin, kde se Světelští budou před domácím publikem loučit s povedeným ročníkem.

Pavel Buňat