Skláře musí mrzet nezdařilý úsek od třicáté jedné do třicáté třetí minuty, kdy dostali tři góly a přišli tak o dvoubrankové vedení.

KRAJSKÁ HOKEJOVÁ LIGA FINÁLE PLAY-OFF – 1. ZÁPAS

SVĚTLÁ N. S. – M. TŘEBOVÁ 3:4PP
Světelští byli po většinu zápasu lepším týmem a vrhali se na houževnatého soupeře s vervou. Gólově se však prosadili až ke konci úvodní třetiny. Pavel Blažek, v úniku dva na jednoho, předložil puk Jakubu Doležalovi, který trefil odkrytou branku.

Hned zkraje druhé třetiny se v podobné situaci ocitl Radim Křišťan s Jaroslavem Žákem. Světlá tak získala dvoubrankové vedení, ale to na Slovan nestačilo. V polovině utkání nejdřív Muselík střelou z mezikruží snížil, a o minutu a čtvrt později Martin Aulehla dokonce vyrovnal. Jenže to ještě nebyl konec. Tvrdou ránu zasadil domácím Martin Řehulka. Ten obral o puk domácího kapitána Ondřeje Včelu a střelou z mezikruží dopřál svému týmu vedení. To byl fofr. Sto jedenáct sekund potřeboval Slovan ke vstřelení tří branek.

Vyrovnání domácích přišlo v prvních dvou minutách poslední třetiny a postaral se o něj Jan Svoboda, ten operoval netradičně před brankářem, kde se mu po střele Šímy odrazil puk na hokejku. Toho využil, trošku si popojel a poslal puk za brankářova záda. Strhnout vedení zpět na stranu domácích mohl dvakrát Pavel Blažek. Nejdříve pět minut před koncem uháněl v samostatném úniku, ale neproměnil. A druhou šanci spálil jen pár sekund před koncem, když si v úniku dva na jednoho vyměnil roli s Jakubem Doležalem, po jehož přihrávce zakončoval. Bohužel netrefil odkrytou branku a tady zaúřadovalo ono tolik omílané nepsané pravidlo „nedáš, dostaneš…"
Půl minuty po začátku prodloužení si najel po levé straně až k brankáři „veterán" Michal Černý a bekhendem poslal puk do domácí branky.
„Prohráli jsme prodloužení, takže pro nás je to samozřejmě ztráta. Zápas jsme ztratili ve druhé třetině. Klíčová situace byla za stavu 2:0, kdy jsme se v podstatě báli trefit prázdnou branku. Kdybychom odskočili na 3:0, tak by bylo po zápase. Soupeř byl do té doby bezzubý. Potom jsme v oslabení udělali chybu, Moravská Třebová snižila a nám se zbortil systém. Darovali jsem jim tři góly, tak jsme se dostali do negativního stavu. Ve třetí třetině jsme se vrátili k naší hře, byli jsme lepší, zaslouženě se nám podařilo vyrovnat. Vypracovali jsme si spousty šancí, ale urazili jsme hokejového boha, když jsme asi netrefili ani prázdnou branku. Musíme sérii zlomit na ledě soupeře," řekl světelský kouč Jan Krajíček.

Branky a nahrávky: 18. Jak. Doležal (Blažek, Šíma), 20. Žák (Křišťan, P. Včela), 41. Svoboda (Šíma) – 31. Muselík (Řehulka, Rajnoha), 33. Aulehla (Kobza), 33. Řehulka, 60. Černý. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 565. Světlá n. S.: Koubský – O. Včela, Svoboda, Venc, Šíma, Kubát – Špatenka, P. Včela, Žák, Křišťan, Varga, Jak. Doležal, Jar. Doležal, Kopecký, Blažek, Štros, Dušátko. M. Třebová: Turek – Pokorný, Rajnoha, Kutmon, Kvapil, Kršňák, Rosendorf – Kobza, Faltus, Řehulka, Černý, Schneider, Muselík, Čikl, Aulehla, Duba, Prokop.

Filip Beneš