Světlá využila domácího prostředí, když vyhrála 3:1 a tím se ujala vedení i v celkové sérii hranou na tři vítězná utkání.

KRAJSKÁ HOKEJOVÁ LIGA
FINÁLE – 1. ZÁPAS
SVĚTLÁ N. S. – CHOTĚBOŘ 3:1

Na domácích hráčích byla vidět delší zápasová pauza. Hned v úvodu nabídli za faul a vyhození puku hostů dvojnásobnou přesilovku, která se čase hrála čtyři na tři. V té domácí podržel gólman Koubský.

„Zbytečně jsme soupeře dostali na koně a do konce třetiny nám to svazovalo nohy," postěžoval si světelský trenér Jan Krajíček. V první části si oba týmy vypracovaly spoustu šancí, ale gólmani předváděli famózní zákroky.

Rozhodl Žák při power-play

Ve druhé třetině se čekalo, kdo udělá první chybu. A byla to Chotěboř, která domácím nabídla dvě přesilové hry v krátkém časovém sledu. Tu první zužitkoval Petr Včela a druhou jeho bratr Ondra. „Tyto dvě branky nás uklidnily a začali jsme hrát nátlakový hokej.

Ovšem k navýšení skóre to nevedlo, protože chotěbořský gólman Pešek byl vynikající, držel svůj tým nad vodou. Až do závěrečných minut se tak Chotěboř mohla prát o výsledek," konstatoval Krajíček.

V závěrečné třetině a opět z přesilové hry se dočkali hosté, kteří Dvořákem snížili na 2:1. Chotěboř začala hrát power-play a trefou do prázdné branky uklidnil světelské fanoušky Žák. „My jsme na začátku zápasu byli hodně nervózní. Naši hru jsme začali hrát až od poloviny zápasu. Soupeř ukázal svoji kvalitu a proč je ve finále. Má vyváženě poskládaný tým. Tento první zápas rozhodly přesilovky, ve kterých jsme byli úspěšnější," dodal Krajíček.

Branky: P. Včela, O. Včela, Žák – Dvořák. Rozhodčí: Varnfurter – Pecháček, Petr. Diváci: 700. Třetiny: 0:0, 2:0, 1:1. Světlá: Koubský – Svoboda, O. Včela, Venc, Kůrka, M. Blažek, Šíma, Pancíř – P. Včela, Žák, J. Kubát – Špatenka, Jaroslav Doležal, Jelínek – Jakub Doležal, Dolinský, P. Blažek – Štros, Šudoma. Chotěboř: Pešek – J. Ludvík., Fibikar, Krejčí, Vácha, Turek, Kadlec, Hospodka, Kubát, Eis, Hajšman, Pokorný, Činčila, Novotný, Dvořák, Žemlička, T. Ludvík.

Stav série: 1:0.