Samotný zápas nezačal pro svěřence Aleše Tottera vůbec špatně. Už po minutě poslal BK do vedení Kozlík. Na jeho trefu dokázal odpovědět Polodna, ale vedení domácímu celku vrátil na začátku druhého dějství nejproduktivnější hráč Lukáš Endál.

Ani toto vedení nevydrželo dlouho a o deset minut později srovnal Liška. Lepším týmem byli ovšem Havlíčkobrodští, kteří několikrát sevřeli svého soupeře v jeho pásmu, ten ale s vypětím všech sil svoji bránu dokázal uhájit. Také úvod třetího dějství přinesl brzkou branku, tentokrát ale na druhé straně.

Hosté ujeli do přečíslení 2 na 1 a David Blažek poslal Kohouty poprvé do vedení. Bruslaři ovšem přidali a znovu sevřeli svého soka. I přes velkou snahu z mohutného tlaku puk do sítě neprotlačili. Nevyužili ani čtyřminutovou přesilovou hru.

„Je to možné, že ta přesilovka rozhodla ale i v první třetině a ve druhé třetině tam byly spousty šancí i do prázdné branky, všude možně tam puk lítal. Oni měli asi deset střel za celý zápas, vyhrál prostě šťastnější," řekl po zápase brodský obránce Miroslav Duben. Následně ještě do Novákovy svatyně napadaly tři branky a Tábor se mohl radovat z postupu do semifinále.

„Byl to podobný zápas jako ten první čtvrtfinálový. Dnes to byl náš souboj s jejich dodneška nejslabším článkem, tedy brankářem, ale bohužel on nás vychytal. Soupeř měl štěstí, vše se k němu přiklánělo, nebylo nám souzeno, asi to tak má být," smutnil Duben. Ovšem už po zápase bylo zkušenému obránci jasné, že sezona byla velice úspěšná.

„Stavěl se tady nový tým, jak už bylo několikrát řečeno, a nikdo nemohl vědět, co od toho může čekat. Nikdo neměl zkušenosti s druhou ligou, včetně mě, taky jsem nevěděl, do čeho jdu. Nastavila se tady vysoko laťka, co se týče trénovanosti. Já si myslím, že na začátku sezony to rozhodlo. Tam jsme se cítili velice dobře a zjistili jsme, že se dá hrát s každým. Potom byl útlum a nastartovala nás vysoká porážka v Písku a od té doby jsme si uvědomili, že do zápasů musíme dát něco ze svého já a obětovat se více pro tým. Tam se to myslím semklo. Každý si to uvědomil a začali jsme hrát zodpovědnější hokej a ne hurá hokej, kdy jsme vedli a během pěti, deseti minut jsme vedení ztráceli," měla jasno brodská patnáctka.

Puky pro syna

Zkušený exligový obránce měl ze druhé ligy obavy, nikdy ji nehrál, a proto nevěděl do čeho jde. „Nevím, jestli to bylo v pohodě. Už okolo Vánoc jsem tvrdil, že to je na mě poměrně dost náročný výkonnostní sport. Měl jsem z toho obavy, ani zdravotně jsem na tom nebyl dobře, v rámci možností jsem to nechtěl klukům kazit, tak snad se to trošku povedlo," usmívá se jednačtyřicetiletý obránce.

Po zápase si vzal na památku puk, což evokovalo i otázku, zda oblékne dres i v příští sezoně. „Dnes bych řekl, že ne, ale uvidím. Musím si to rozmyslet. Nejsem tomu moc nakloněný," přiznává. „Většinou jsem si bral puk pro svého syna, hodně doma střílí. Dnes to byl bohužel poslední zápas, jinak jsem mu bral ty vítězné puky."

H. BROD – TÁBOR 2:6
Branky a nahrávky: 2. Kozlík (Kuchta, Lacina), 22. Endál (Třetina) – 9. Polodna (Boháč, Havran), 31. Liška (Havran), 43. Blažek (Březina), 52. Havran (Matušík), 53. Zayml (Blažek, Březina), 56. Boháč. Rozhodčí: Dědek –Lainka, Otáhal. Diváci: 1131. Třetiny: 1:1, 1:1, 0:4. H. Brod: Č. Novák – Kořínek, Lacina, Duben, Vala, Loginovskij, Kolda, Kopic – Přidal, Třetina, Endál – Kuchta, Kozlík, Beneš – Kondratěv, Vlasov, Chlubna – Hlídek, Cejpek, Ludvík, Michálek. Konečný stav série: 1:3.