Vítězství slavila i jihlavská Dukla. Ta přivítala Šumperk, který na Vysočině dokonce vedl o dvě branky. Domácí ovšem dokázali nepříznivý vývoj otočit.

Bez bodů se domů vrátili havlíčkobrodští Rebelové, kteří prohráli v Olomouci.

OLOMOUC – H. BROD 4:2
V úvodu zápasu zachránila hosty po Vodného střele tyč Suchanovy branky. Na druhé straně našel Rytnauer v dobré pozici Ostrčila, jehož šikovnou teč ale dokázal gólman Kašík skvěle vyrazit betonem. Další Rytnauerova výzva už ale skončila gólem. Knotek po ní nadvakrát překonal Kašíka. Vzápětí mohl vyrovnat Hrňa, ale Suchan byl na místě.

Druhé dějství začalo náporem Hanáků, ale Lohotský, Řípa a ani Kucharczyk na brankáře Rebelů nevyzráli. To se v polovině zápasu podařilo až Selingrovi, na kterého hostující obrana trestuhodně zapomněla. Olomouci se o pár chvil později podařilo skóre utkání otočit. Staňkova trefa znamenala hanácké vedení.

Ve třetí třetině se sice Rebelům podařilo vyrovnat zásluhou krásné akce zakončené Rytnauerem, ovšem dva zásahy domácích v poslední desetiminutovce naděje na bodový zisk utnuly.

Branky a nahrávky: 31. Selingr (Hrňa, Diviš), 35. Staněk (Kucharczyk, Hrňa), 53. Hrňa (Houdek), 59. Kucsera – 13. Knotek (Rytnauer, Ondráček), 44. Rytnauer (Knotek, Soldán) Rozhodčí: Kubičík, Šír – Adamec, Poruba. Třetiny: 0:1, 2:0, 2:1. Rebel H. Brod: Suchan  – Pavlík, Protivný, Soldán, Ostrčil, Morava, Novotný, Jelínek – Semorád, Endál (C), Vondráček – Rytnauer, Knotek, Ondráček – Stehlík, Štěpánek, Musil – Kozlík, Fiedler, Blažek.

TŘEBÍČ – LITOMĚŘICE 4:2
Domácí vstoupili do utkání aktivně a hned z první šance se ujali vedení. Dolníček našel přesnou rozehrávkou Vondráčka, který už si před Přikrylem věděl rady. Poté mohl zvýšit Burian, ale jeho střela skončila vedle branky. O něco lépe mířil Fořt, ovšem puk skončil na břevně. Třebíč se ale přece jenom do konce úvodní třetiny dočkala. Po Ranglově přihrávce se opět trefil Vondráček.

Ve druhé třetině dokázali hosté hru vyrovnat, přesto se mohla ujmout vedení Třebíč. Burian však trestuhodně minul prázdnou branku. To mohlo přijít domácí draho, ale Čiliak předvedl výtečné zákroky. Pak Třebíč poslal do tříbrankového vedení uzdravený Ostřížek. Litoměřice se ještě do konce druhého dějství zmohly na odpověď, když snížil Husák.

Do poslední fáze zápasu šli hosté povzbuzení a třebíčská obrana se měla co ohánět. Jenomže Rudovský v obrovské šanci selhal a tak udeřilo zásluhou Fořta na druhé straně. Tato branka zlomila litoměřický odpor a snížení Mrni v poslední minutě už bylo jen symbolické.

Branky a nahrávky: 3. Vondráček (Dolníček, Malena), 20. Vondráček (Rangl), 37. Ostřížek, 46. Fořt (Kaut, Ostřížek) – 40. Husák (Gerhát, Lapšanský), 60. Mrňa (Žalčík). Rozhodčí: Humpolíček – Gutt, Rittich. Vyloučení: 7:4. Využití 0:1. Diváci: 1370. Třetiny: 2:0, 1:1, 1:1. Horácká Slavia Třebíč: Čiliak – Rangl, Malena, Zdráhal, Bilčík, Sláma, Dlapa, M. Sobotka – Vondráček, Dolníček, Burian – Čuřík, Nahodil, Šlahař – Ostřížek, Kaut, Fořt – Přibyl, Moučka, Kadela.

JIHLAVA – ŠUMPERK 4:3
Do vedení se dostal Šumperk, který v přesilovce využil hned první střelu z hokejky Holíka. Hosté dokonce vedli o dvě branky, tu druhou tentokrát zařídili Holíkovi nahrávači. Sedlákovu střelu Rittich vyrazil před sebe, kde číhal Červenka, který uklidil puk do odkryté klece. Jihlavě se odpověď podařila až ve druhé třetině. Zato ale pořádná. Nejprve svým důrazem snížil Filip, který se zpoza branky dostal až před Vajnera a prostrčil kotouč za jeho záda.

Už o devatenáct vteřin později se k sólovému řešení odhodlal i Zeman a střelou na přední tyč vyrovnal. Nakopnutá Dukla se poté dostala do tlaku, který mohl zužitkovat Drtina – ve výborné pozici ovšem přestřelil. Ve třetím dějství ale přišla pro rozjetou Duklu studená sprcha, když Šumperk dostal do vedení střelou mezi beton a lapačku Ritticha Sedlák. Radost hostů ale netrvala dlouho. Vyrovnat se povedlo Zadražilovi. Poslední slovo ale měla Jihlava. Výhru jí vystřelil dvě minuty před koncem Filip.

Branky a nahrávky: 25. Filip (Hodek), 25. Zeman (Malec, Hubáček), 42. Zadražil (Zeman), 48. Filip (Krupka, Jeslínek) – 4. Holík (Sedlák, Červenka), 14. Červenka (Sedlák), 41. Sedlák (Plášek, Staněk). Rozhodčí: Přikryl – Reich, Wesley. Diváci: 1194. Třetiny: 0:2, 2:0, 2:1. Dukla Jihlava: Rittich – Podlipnik, Ficenc, Kolafa, Jaroš, Zadražil, Drtina, Jícha – Hodek, Maliník, Čachotský – Jeslínek, Filip, Krupka – Zeman, Hubáček, Malec – Prokš, Pometlo, Pekárek.