Nyní tak mají na třetím místě stejně bodů jako Horácká Slavia, která je za Rebely pouze vinou horšího skóre.

Třebíčští hokejisté dokázali potvrdt vítězství z derby a po Rebelech porazili také Most. Domácí byli po dvě třetiny lepším mužstvem, ve třetí části sice Severočeši utkání zdramatizovali, Horácká Slavia si ale nakonec připsala vítězství 4:2. „Zápas pro nás nebyl vůbec jednoduchý, protože všichni od nás po výhře v Brodě něco očekávali. Museli jsme se znovu nastartovat, protože Most přijel s vizitkou týmu, který hraje venku velice dobře," konstatoval domácí trenér Kamil Pokorný.

Přestože jeho svěřenci dokázali vyhrát úvodní dvacetiminutovku 2:0, nebyl s jejich výkonem příliš spokojen. „První třetina se mi z naší strany vůbec nelíbila. Soupeř byl pohyblivější, měl dvě dobré šance, paradoxně jsme ji ale vyhráli my o dva góly. Hráčům jsem o přestávce řekl, ať si vedení váží, ale že hra není podle našich představ," přibližuje přestávkové dění v kabině Pokorný.

Jeho slova zabrala. Horácká Slavia do druhé třetiny nastoupila skvěle a hosté měli s jejími útočnými výpady plné ruce práce. Po krásné přesilovkové kombinaci zvýšil Dolníček na 3:0 a vypadalo to, že závěrečná část se bude pouze dohrávat.

Ale opak byl pravdou. Most začal aktivně a dokázal snížit. Ukončil tak Čiliakovu neprůstřelnost, která trvala dlouhých 242 minut. „Po hrozně dlouhé době jsme dostali gól a nikdo pořádně nevěděl, co se děje. Možná nás to trošku překvapilo. Naštěstí jsme dokázali hned odpovědět," připomněl Ostřížkův gól na 4:1 útočník Martin Čech. Třebíč pak sice ještě jednou inkasovala, zápas ale dovedla do vítězného konce.

Kouč Pokorný sice mohl být s konečným výsledkem 4:2 spokojený, přesto měl svým svěřencům co vytknout. „Pod dojmem náskoku přišlo ve třetí třetině určité uspokojení a jasně se ukázalo, že musíme hrát koncentrovaně šedesát minut. Tihle mladí hráči si nemůžou myslet, že je hotovo, protože pak přišly chyby, které soupeř potrestal, a zbytečně jsme ho pustili do hry," vysvětlil třebíčský stratég.

První nula

Dukla si opět s chutí zastřílela, ale po snadném vítězství 7:0 nad Litoměřicemi byl jeden z jihlavských hráčů spokojenější ostatních. Mladý brankář David Rittich vychytal první čisté konto mezi muži. „Však mě to také bude něco stát," smál se.

Se svým výkonem byl spokojen, i když připouští, že soupeř jej neprověřil zcela. „Hodně nám pomohlo, že jsme rychle vedli a náskok zvyšovali," ohodnotil duel Rittich. „Ne že bych neměl co dělat, Litoměřice si nějaké akce vypracovaly, ale celkově té práce nebylo až tak moc," připustil gólman Dukly.

Jemu hodně pomohla i hra obránců. „Kluci hráli zodpovědně dozadu a roli mi ulehčili," děkoval spoluhráčům Rittich.
Hru dozadu si pochvaloval po utkání i jindy spíše náročný a kritický kouč Petr Vlk. „Nejvíc byl vidět posun ve hře odzadu, beci pracovali tak, jak by to mělo vypadat," těšilo trenéra po utkání.

Duklu nyní čeká série utkání s týmy z druhé poloviny tabulky. Vydrží-li jí střelecká fazona, dá se očekávat její posun do vyšších pater první ligy.

Tam patří od začátku sezony havlíčkobrodští Rebelové. To potvrdili i v souboji o třetí místo v Ústí nad Labem. Zápas proti Lvům rozehráli výborně a dlouho pomýšleli na bodový zisk. Vedení 2:1 ani vyrovnaný stav 3:3 však neudrželi a nakonec se ze severu Čech vrátili s prázdnou.

„Výsledek určitě zamrzí. Zápas jsme měli dobře rozjetý, mohli jsme vyhrát. Bohužel jsme nakonec nedokázali získat ani bod a musím říct, že to je zklamání. Určitě nás to ale nepoloží, protože s výkonem můžeme být spokojení," tvrdil autor hattricku Lukáš Endál.

Brodský tým srazila na kolena vlastní nedisciplinovanost. V oslabení dostal dva góly, navíc tři hráči vyfasovali desetiminutový osobní trest. „To je náš velký kámen úrazu od začátku soutěže. Necháváme se zbytečně vylučovat v důležitých momentech zápasů, které potom rozhodují. Je to jedna z věcí, na kterých musíme zapracovat, protože potom nás to stojí body," zlobil se Endál.

ÚSTÍ N. L. – H. BROD 5:3
Branky a nahrávky: 3. Tůma (Sýkora, Brož), 33. Ludvík (Roubík, Poživil), 36. Čermák (Tůma, Sklenička), 51. Tůma (Brož), 60. Daniel Boháč (Laš) – 4. Endál (Pavlík), 31. Endál (Polodna, Soldán), 49. Endál (Polodna). Rozhodčí: Mertl, Pešina – Flegl, Zíka. Vyloučení: 8:9, navíc Morava, Knotek a Ondráček (všichni Havlíčkův Brod) 10 minut. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2 039. Třetiny: 1:1, 2:1, 2:1.
Havlíčkův Brod: Dolejš – Morava, Novotný, Pavlík, Protivný, Soldán, Ostrčil, Jelínek, Blažek – Rytnauer, Vondráček, Ondráček – Endál, Třetina, Polodna – Meidl, Knotek, Musil – Štěpánek, Stehlík.