Třebíčští mladíci v pátek ve čtvrtém ligovém kole hostí Havlíčkův Brod a v nedělním pátém kole druhé nejvyšší soutěže zavítají na led aktuálního lídra skupiny Střed Písku.

Třebíčský trenér Roman Mejzlík připravuje tým na tyto dva těžké duely od začátku týdne a o nadcházejícím dvojzápase hovořil už minulou neděli po vysokém vítězství nad Boskovicemi.

„Musíme se připravit na příští víkend, kde nás čekají dva silní soupeři," řekl po zhodnocení posledního střetnutí kouč Horáků.

Ten od dnešního derby Vysočiny i nedělního zápasu na půdě vedoucího Písku očekává kvalitní hokejovou podívanou. „Bude to především boj o body a my se na to dobře připravíme, abychom obě utkání zvládli. Každý zisk je pro nás dobrý," má jasno třebíčský lodivod, který oba soupeře zná.

„S Brodem jsme dvakrát hráli v přípravě a byly to dobré zápasy. Písek loni hrál velmi dobře, a pokud kádr vhodně doplnil, tak by se mohl pohybovat na špici," uvedl na adresu obou soupeřů Mejzlík.

Kormidelník Horácké Slavie se na začátku sezony nechce pouštět do odhadů, jak jednotlivé týmy v soutěži dopadnou, i když se právě Havlíčkův Brod i Písek jeví jako hlavní konkurenti Třebíče v boji o čelo tabulky.

Souboj bývalých spoluhráčů

„Po třech zápasech, kdy ještě všichni proti sobě nehráli, těžko určovat, kdo se kde umístí. My chceme hrát co nejvýše a k tomu potřebujeme jako každý jiný tým body," má jasno šéf třebíčské střídačky, který by měl mít v pátek k dispozici kompletní kádr.

To mu může jeho protějšek v pátečním derby Richard Cachnín závidět. Ovšem i přes některé absence chce Mejzlíkův někdejší spoluhráč z Jihlavy či Havlíčkova Brodu na ledě Horácké Slavie uspět. „Především řešíme, s jakým kádrem do Třebíče odjedeme, protože nám čtyři kluci zůstali na marodce. Pravděpodobně nám vypomůžou junioři z A-týmu. Od zápasu očekávám oboustranně kvalitní hokej. Třebíč trénuje Roman Mejzlík, se kterým jsem hrál, takže je to vždy vyhecovanější zápas. Určitě si pojedeme pro nějaké body," nechal se slyšet brodský kouč.