Ve středečním zápase porazili Kadaň až po samostatných nájezdech, ve kterých kraloval nestárnoucí Stanislav Neruda. „Předtím jsme na nájezdy dvakrát prohráli, takže jsem musel něco udělat a dal tam Standu," přiznal brodský trenér Jiří Rech.

Do kabin se po první třetině neodcházelo svěřencům Jiřího Recha zrovna lehce. Na světelné tabuli svítilo skóre 0:2, když ve třetí minutě překvapil Suchana téměř z nulového úhlu Ton a před první sirénou se ještě prosadil Ondřej, který zakončil pěknou kombinaci hostů.
Navíc se Miroslav Třetina za vražení na mantinel nechal vyloučit do konce utkání. „První třetina mi připomínala hru naší dvacítky (hrála předzápas před MS se Slovenskem – pozn. autora), která to chtěla hrát do „kuchyně". Nebyla prostě vidět žádná střelba," řekl Rech.

Druhá třetina patřila Rebelům, když se z přesilovky podařilo snížit Kostourkovi a o pět minut později ho napodobil Endál a bylo tak srovnáno na 2:2. Když se v 52. minutě prosadil z další přesilovky Knotek a otočil tak vývoj zápasu, vypadalo to dlouho na zisk tří bodů. „Po první třetině jsme se tlačili před branku a byli jsme odměněni otočením zápasu," nechal se slyšet brodský trenér.

Jenže poslední slovo si vzal oboustranně hodně nepřesný jihlavský rozhodčí Hejduk, který necelé dvě minuty před koncem poslal k překvapení všech za katr novou posilu Rebelů Lukáše Havla, a necelou půlminutu před koncem vyrovnal Chlouba.

Zápas se tak dostal až do samostatných nájezdů, kde rozhodli střelci Havel s Endálem, které podpořil v brance Neruda.

„Bohužel, pan rozhodčí z Jihlavy nás asi nemá rád, tak nás vyloučil za nic do čtyř a dostali jsme gól. Ale zaplaťpánbůh za dva body," dodal Rech.

Opora při nájezdech Stanislav Neruda měl obavy z kadaňského trenéra Jiřího Čelanského, který zná Nerudu z jeho působení ze Slavie, ale samozřejmě i z Brodu. „Standa se nájezdů bál, protože ho Jirka zná, ale naštěstí to vychytal," smál se lodivod Rebelů.

„Trenér mě tam dal, tak jsem šel. Do kasy určitě nic platit nebudu, protože jsem pokladníkem a sám se kasírovat nebudu," vtipkoval rozesmátý Neruda.