Do první velké šance se dostal brodský Kostourek, jeho střela pořádně potrápila hostujícího gólmana Willa. Na druhé straně kontroloval Demela, který se dostal před Dolejše, ale i on byl pozorný. V závěru první třetiny byl vidět domácí bek Ostrčil. Nejprve se prezentoval povedenou střelou, tu lapil Will a zanedlouho se dopustil fatální chyby, kterou potrestal Koudelka – 0:1.

I začátek druhé třetiny patřil Rebelům. Ke střele se dostal Knotek, jeho střela hostujícího gólmana nepřekvapila. Vyrovnání se domácí dočkali ve 25. minutě, to našel Pavlík na palebné pozici Starého, a ten rozjásal Kotlinu. Z vyrovnání se brodští hráči radovali sedm minut. Potom našel Havlíček v prostoru kruhů Nouzu, který trefil horní růžek Dolejšovy branky.

O minutu později bylo rozhodnuto. To David Výborný napodobil Nouzu a bylo to 1:3. Zdramatizovat průběh utkání mohl Musil, ten nedokázal dorazit puk do odkryté branky. Před druhou přestávkou se ještě vyznamenal Dolejš, když kryl nájezd Jiránka, jenž se vracel z trestné lavice.

Ve třetím dějství se hnali Rebelové za kontaktní brankou. Jenže svůj druhý střelecký zápis si mohl připsat Nouza, na Dolejše tentokrát nevyzrál. Neuspěl na druhé straně ani Rytnauer s Vondráčkem. Ujala se až přihrávka Kostourka na Polodnu, který se trefil přesně mezi Willovy betony. Ke konci zápasu byla hostům nabídnuta přesilová hra, a tu zužitkoval Hrdela, který dal výsledku konečnou podobu 2:4.
„Je to zase bohužel o brankách. My si vytvoříme plno šancí, ale strašně moc se nadřeme na gól. Vždy jenom zahrozíme. Když zahrozí soupeř, vstřelí gól. Je to taková ohraná písnička poslední dobou. Musíme rychle do pondělí najít recept na to, jak dávat góly, a hlavně se připravit na play off," přeje si brodský trenér Jiří Rech.

Hokejové menu - I. liga, 52. kolo
Dnes od 17.30: TŘEBÍČ – Benátky nad Jizerou, JIHLAVA – Kadaň, Mladá Boleslav – Most, Ústí nad Labem – Šumperk. Od 18.00: Písek – HAVLÍČKŮV BROD, Hradec Králové – Beroun, Olomouc – Litoměřice.