Sportem se zdaleka největším obsazením je tradičně hokej, který pravidelně poutá velkou pozornost. A to i pro fanoušky Rebelů.

Tři mladší dorostenci z Havlíčkova Brodu totiž reprezentují domácí výběr Kraje Vysočina, který je zatím nadmíru úspěšný. Jedním z nich je útočník Vojtěch Veverka.  Hokejový turnaj se odehrává v Havlíčkově Brodě a Jihlavě, hráči pod hlavičkou Vysočiny mají svůj domov na Horáckém zimním stadionu. To je pro Veverku možná trochu škoda.

Chtěl hrát doma

„Docela ano, chtěl jsem hrát v Brodě. Bylo by to na domácím ledě, přijde mi tam lepší stadion a líp se mi tam hraje. Ale nedá se nic dělat," ví mladý hokejista Rebelů, kde pravidelně nastupují.

Ten má zatím, bohužel, sestupové starosti, ale poslední vítězství nad silným Libercem 3:2 po samostatných nájezdech jistě dodá celému týmu velké sebevědomí. „Teď se to lepší. Sice jsme poslední, ale věřím, že se to i díky novým trenérům změní a extraligu udržíme," hlásí Vojtěch Veverka.

Rebelové ztrácejí na svého nejbližšího soupeře, tedy Mladou Boleslav, šest bodů. Letošní ročník extraligy nemá ve skupině Střed žádného outsidera, jako tomu bývalo v předchozích letech.

„Těžko říct, proč jsme spadli dolů. Na začátku jsme hráli slušně, ale pak jsme měli dlouhou sérii proher. Opravdu nevím, čím to je," přemítá čtrnáctiletý útočník, který na právě probíhající olympiádě zatím nasbíral čtyři body za gól a tři asistence.

„Olympiáda je pro mě hodně dobrá zkušenost. Jsem rád, že se odehrává zrovna tady. Už to není nic malého," uvědomuje si hokejista, který má i v Jihlavě pochopitelně podporu svých blízkých.

„Jasně, vždycky se přijedou na zápas podívat," doplňuje Vojtěch Veverka. On i celá Vysočina teď věří, že domácí hokejisté udělají před svými fanoušky na Olympiádě dětí a mládeže úspěch.

(mvo)