Kvůli výsledkové krizi už během podzimu stihli vyměnit trenéra i množství hráčů. Další velké změny nastaly nyní, kdy do týmu přišlo hned sedm nových hokejistů. „Důvodem jsou jednoznačně výsledky. Rozhodně nechceme být tam, kde momentálně jsme," burcuje Lvy sportovní manažer Vladimír Halamka mladší.

Novými přírůstky tak jsou dva brankáři, tři obránci a dva hráči do útoku. Překvapivé je především angažování gólmanů Tomáše Fikrta a Tomáše Linharta, když na soupisce Chotěboře figuruje dalších pět jiných mužů s maskou. Stodvaadvacet inkasovaných branek ale zřejmě hovoří za vše. „Nechtěl bych to svádět jenom na brankáře, ale ani s jejich výkony jsme nemohli být spokojeni stoprocentně. Stejně tak jako celý tým ani v bráně to nebylo úplně ono," hodnotí sportovní manažer.

Kádr se před sezonou ze známých důvodů tvořil až na poslední chvíli, a někteří hokejisté v poslední době nesplňovali požadavky druholigového týmu. I proto přišla změna. „Náš názor je, že někteří hráči, které jsme do této doby měli v týmu, neodváděli takovou práci, jakou jsme si představovali. Momentální situaci jsme vyhodnotili a rozhodli jsme se, že půjdeme cestou, kterou jsme chtěli jít původně. A to je, že budeme vychovávat mladé hráče," osvětluje celou situaci Halamka.

Jednoznačným pozitivem by měla být úzká spolupráce s loňským extraligovým mistrem, která by měla do klubu přivést talentované hokejisty.  „Chceme začít hodně spolupracovat s Pardubicemi, se kterými jsme už domluvení. Hráče jim budeme v uvozovkách ohrávat a do budoucna by u nás třeba i někteří mohli zůstat. Musím říct, že momentální spolupráce s Pardubicemi je dobrá. Chtějí nám pomoct a my chceme jít tím směrem, že budeme dávat prostor mladým," konstatuje muž, který má na starosti skladbu týmu.

Že by se ale měla stát Chotěboř v nejbližší době pardubickou farmou, není zatím aktuální. „O tom se ještě nedá úplně mluvit, ale do budoucna to možné je. Určitě chceme najít nějaký klub, který by nám i v tomto směru pomohl," hlásí Halamka.

Přestože se zatím novému trenérovi Milanu Slavíkovi nedaří, sportovní manažer Lvů stále věří, že vedení vsadilo na toho správného muže. Jeho práce by se měla v nejbližší době naplno projevit. „Myslím si, že v poslední době se trénuje velmi dobře a výsledky přijdou. My stále věříme ose týmu, která zde zůstala, a také tomu, že příchozí hráči ji vhodně doplní a přijde zlepšení," uvažuje.
Klub se momentálně musí věnovat především záchranářskému boji, na předsezonním cíli se ale nic nemění. Stále chce do vyřazovacích bojů. „Na play off nám chybí tři nebo čtyři výhry, takže nechceme nic měnit. Pro nás budou teď klíčové zápasy do Vánoc, ve kterých chceme udělat minimálně devět bodů. Nevím, jestli se to podaří, ale chceme se osmičce přiblížit a nehrát pořád o záchranu. Já si totiž pořád myslím, že cíle nemůžeme mít malé," zakončuje Halamka.

Poslední příchody
Brankáři:
Tomáš Fikrt – z Bíliny
Tomáš Linhart – ze Žďáru n. S.

Obránci:
Jan Škvor – z Pardubic (junior)
Marek Voženílek – z Pardubic (j.)
Václav Pecen – z H. Brodu (j.)

Útočníci:
Jan Milfait – z Berouna
David Kozlík – z H. Brodu (j.)