Krize už se natolik prohloubila, že předevčírem rezignovali dva nejvýše postavení muži v klubu. Předseda představenstva Zdeněk Blažek a místopředseda Ivan Drbohlav.

Dokonce už se také objevily spekulace, že pokud spolu všechny zainteresované strany nenajdou společnou řeč, odejde HC Mountfield z Českých Budějovic.

A hned se také vyrojila jména měst, kam by se měl stěhovat. Mezi největšími adepty se objevila jména jako Hradec Králové a Havlíčkův Brod.

Že by se mohla hrát extraliga v Havlíčkově Brodě? Zatím tomu moc věcí nenasvědčuje. Na otázku co říká „pivní aféře" v Českých Budějovicích, odpověděl sportovní manažer HC Rebel Augustin Žák se smíchem. „Já piju plzeň, takže mě to nezajímá."

Poté sice trochu zvážněl, o žádné nabídce prý ale neslyšel. „Už jsem to sice zaznamenal, ale o ničem nevím. Je možné, že někdo volal třeba na plavecký bazén, ale majitelům, ani mně se určitě nikdo neozval," prohlásil Žák.

Ten konstatoval, že na rozhodování o případné nabídce by měl stejně minimální vliv. „O tom by museli rozhodnout majitelé a samozřejmě město," uvedl.

Nakonec šéf havlíčkobrodského klubu poznamenal, že spekulacím o stěhování Mounfieldu z jižních Čech ani trochu nevěří. „Podle mě se nemá vůbec cenu pouštět do nějakých spekulací. Nevěřím tomu, že by se nedomluvili. Takový nádherný zimák a takové hokejové město… Musí si spolu sednout a domluvit se.

Já si vůbec nedovedu představit, že by hráli někde jinde," zakončil Žák.