Jako už tradičně je pořadatelem Sdružení Adivadlo Havlíčkův Brod. „Diváci mohou zhlédnout celkem 11 představení od dvanácti souborů z různých míst republiky. Například soubor z Vamberka se účastní každoročně," informuje za Adivadlo Ludmila Honzová. Pořadatelskou službu během přehlídky, která trvá až do neděle, budou zajišťovat herci z Adivadla, kteří se už smířili s tím, že KD Ostrov neopustí od rána do večera. Divadelní přehlídka je postupová, porota doporučí nejlepší soubor na Národní přehlídku divadla pro děti a mládež, ovšem kvalita hereckých výkonů jednotlivých souborů je různá.

„Nazvala bych to termínem střídavě oblačno. Za prvé, není dostatek kvalitních textů her pro děti. Většina souborů stále dokola opakuje již několikrát hrané pohádky nebo divákům nabízí různá souborová dramata. Ale díky za to, neboť hrát divadlo pro děti je řehole, kterou dnes ocení jen málokdo. Herců, kteří by byli ochotni hrát divadlo pro děti na amatérské scéně ubývá," konstatuje Honzová.

Jak vysvětluje, v minulosti se pořádala pravidelně dopolední představení pro školy, ale to je dnes pro amatérské herce téměř nemožné. „Pro herce to znamená uvolnit se z práce, požádat o dovolenou, což zaměstnavatelé vidí většinou neradi," vysvětluje Honzová. Pohádky pro děti tedy amatérské divadelní soubory hrají hlavně o víkendech, kdy je jim ale velkým konkurentem televizní obrazovka.

Sama Ludmila Honzová ví,  o čem mluví. Divadlu, byť na amatérské scéně, věnovala jako herečka a režisérka celý život.  Za to byla oceněna v roce 2004 zlatým odznakem J. K. Tyla.

K jejím posledním vydařeným režisérským „počinům" pro soubor Adivadlo patří  inscenace klasické pohádky nejen pro děti, Dalskabáty, hříšná ves, aneb zapomenutý čert.