Začne vernisáží 13. března v osmnáct hodin a potrvá do 19. května.

„Evžen Štáfl byl náruživý sběratel a široké veřejnosti je znám především jako velký skaut. Návštěvník bude moci zhlédnout například ukázky z jeho sbírek v podobě skautských šátků, známek, odznaků a nášivek z celého světa i autogramů významných osobností. Dále to budou památky jeho skautské činnosti jako sepsané kroniky, historické publikace, významná ocenění a slavnostní kroj," prozradil Michal Kamp z muzea.

V expozici věnované Evženu Štáflovi nebude chybět ani připomenutí jeho téměř osmaosmdesátiletého života prostřednictvím fotografií a  osobních věcí.

Druhá výstava, kterou 13. března brodské Muzeum Vysočiny otevře, a to už v sedmnáct hodin, je nazvaná Jaký byl dr. Jiří Veselý aneb Zmizelý Havlíčkův Brod. Tato expozice bude k vidění až do 24. května. A právě v květnu uplyne sto let od narození Jiřího Veselého.

„Na třech předchozích výstavách se Jiří Veselý představil jako malíř zmizelých zákoutí starého Brodu. Tato výstava ho chce představit ze širšího pohledu, neboť byl nejen malířem, ale též hudebníkem, fotografem, spisovatelem, cestovatelem," informovala Alena Konrádová. Dodala, že ať dělal cokoli, ve středu jeho zájmů bylo vždy jeho rodné město a dění v něm. Proto se tato expozice snaží přiblížit Jiřího Veselého jako osobnost nedílně spjatou s životem Havlíčkova Brodu.

Kateřina Malá