Návštěvníky z Chotěboře, ale i blízkého okolí pobaví nezaměnitelný glosátor, humorista a publicista Ivo Šmoldas. Doprovázet na kytaru jej bude písničkář Pepa Štross.

„Ivo Šmoldas patří nejenom k výborným publicistům, ale v poslední době se také projevil i jako skvělý a vtipný host různých pořadů. Jsem přesvědčený, že jeho neotřelý smysl pro humor zaujme diváky v Chotěboři a stráví příjemný večer i se dobře pobaví," zve ředitel CEKUSu Milan Stránský.

Sám Ivo Šmoldas si myslí, že jsme národ skeptický a že na přílišný optimizmus není místo. Možná i proto má jeho pořad v názvu „úsměvy".

„Ono taky není divu. Důvodů k nadějným vyhlídkám či jen libému naladění nebývá totiž ve zdejších končinách zrovna nadbytek, a usmívat se na svět jen tak bezdůvodně, bezděčně, neřku-li bez ustání, připadá nám krajně nemístné, ba přímo přitroublé. Zdejší úsměv, jak lze lehce pozorovat na stavu českých tváří, je tedy jevem pohříchu vzácným," glosoval na jistém fóru s humorem sobě vlastním.

Písničkář Pepa Štross nenechává nikoho na pochybách, že na návštěvníky čeká zábava vskutku výtečná. „Ivo Šmoldas je neuvěřitelný improvizátor. Když s ním hraji, tak kolikrát ani sám nevím, co z něho vyleze," směje se a jedním dechem dodává, že na své si přijdou i ti, kteří mají rádi folkovou muziku.

Úsměvy glosátora Iva Šmoldase s písničkami Pepy Štrosse startují v Chotěboři ve dvacet hodin.

Erika Nováková