Maraton přednáček, autorských čtení a mnohých dalších aktivit začíná právě toto pondělí.

V Krajské knihovně Vysočiny v Havlíčkově Brodě naváže v pátek na Týden knihoven pětadvacátý ročník Podzimního knižního veletrhu. Před tím však nabídne Týden knihoven řadu akcí pro děti i dospělé.

Hned v pondělí je pro školní děti připraveno čtení z cyklu LiStOVáNí, a to z knihy Manolito Brejloun. Od rána budou knihovníci v informačním stánku na náměstí prodávat vyřazené audiokazety z fondu. Knihovna pro čtenáře zůstane otevřena až do jedenadvaceti hodin a nabídne i překvapení v podobě výtvarné dílny.

Vúterý školním dětem program přiveze osvědčená dvojice Jan Přeučil a Eva Hrušková, a odpoledne čeká malé i velké hraní deskových her o ceny. „Ve středu mohou lidé navštívit neveřejné prostory knihovny i s výkladem. Dozví se, jaká cesta čeká knihu, než se z obchodu dostane až k nim," pozvala Helena Valtrová z havlíčkobrodské knihovny.

Ve čtvrtek se uskuteční další LiStOVáNí, a tentokrát dospělým nabídne novou knihu Michala Viewegha Zpátky ve hře. Na komiksový workshop se mohou těšit žáci druhého stupně v pátek. Knihovna také přivítá ilustrátorku knih pro děti Markétu Vydrovou.

Co také připravila krajská knihovna

PONDĚLÍ:
9hodin: knihovna na náměstí, burza magnetofonových kazet; od 18 hodin: Zažijte knihovnu jinak, výtvarná dílna

ÚTERÝ:
14 hodin: deskohraní o ceny

STŘEDA:
10 a 14 hodin: exkurze do neveřejných prostor knihovny

ČTVRTEK:
20 hodin: LiStOVáNí Zpátky ve hře (Michal Viewegh) + prodej podepsané knihy (klub Oko)

PÁTEK:
10 hodin: Zahájení 25. podzimního knižního veletrhu + doprovodný program (KD Ostrov);
20 hodin: udílení cen v soutěži Nejkrásnější knihy 25. Podzimního knižního veletrhu (Hotel Slunce)

Kateřina Malá