V Hospodě U Bambuchů vystoupí Peter Bonzo Radvanyi & Luboš Beňa, a to venku, případně uvnitř, od 19 hodin.
Muzikanti spolu natočili album „Hand made music" (historicky první slovenská deska, kde zní pouze rezofonické kytary). Pro letošní rok obnovili koncertní činnost a jezdí koncerty v rámci tzv. Tour 2012, které začalo prvními koncerty v únoru.

Blues a country

Repertoár je složen hlavně z bluesových a country standardů, doplněných o původní tvorbu zpívanou slovensky. Stylově lze jejich hudbu zařadit do 40. - 60.let minulého století, když se blues posouvalo z mississippské delty více na sever do Chicaga a začalo se elektrifikovat.

Duo zní chvílemi jako celá malá kapela, neboť kytarista Luboš Beňa (tak jak to okoukal kolem Mississippi) si přišlapuje ještě kopák, hi-hat a tamburínu. Celé je to pak postaveno na historii rezofonických kytar v návaznosti na kořeny původu ve společném regionu – jak jejich  vynálezců bratru Dopyerů, tak těchto muzikantů.

Bluesman roku

Peter Radvanyi je v Čechách trochu méně známý. Začínal v první vlně slovenského bigbetu s trnavskými BREAKERS, kde pod vlivem britského blues rhythm and blues se dostal k blues, kterému se pak dlouhodobě věnuje. Patří mezi přední hráče na rezofonickou kytaru na Slovensku, má jedno ocenění Bluesman roku.

Byl dlouholetým ředitelem a dramaturgem mezinárodního festivalu Dobrofest v Trnavě, kde se představila absolutní špička rezofonických kytaristů napříč žánry. Působí zároveň jako hudební publicista, píše pro Populár a web Slovakblues.Má dva pravidelné týdenní pořady na rádiu Devín, jeden (Big Beat) se věnuje ranému rocku (nebo právě rhythm and blues) a druhý pak čistě blues (Bluesnenie). Často také konferuje velké koncerty (bluesového či jazzového zaměření) na Slovensku i na Moravě.

S rezofonickou kytarou koncertoval v několika zemích Evropy, dokonce se dostal až na bluesfestival na Thaiwan. Na svém kontě má několik cd, jedno právě i s Beňou, s kterým dříve už vystupoval (nejen v Čechách a na Slovensku).

Obnovení dua mělo být původně jen termínově omezená reaktivizace staré spolupráce, ale nakonec se bude hrát celý rok (proto pracovní název Tour 2012).