„V letošním roce se uskuteční již desátý ročník. Jedná se o turné koncertů s operní, písňovou a operetní tématikou. Letos po boku Jakuba Pustiny vystoupí talentovaný operní pěvec z Íránu Ardalan Jabbari. Na klavír oba umělce doprovodí Marta Vašková," informoval Milan Stránský, ředitel Cekusu Chotěboř.

Ardalan Jabbari je absolventem vídeňské konzervatoře a univerzity v oborech, opera, píseň a oratorium a také univerzity v Grazu v oboru sólový zpěv. Absolvoval řadu mistrovských kurzů u významných operních pěvců a obdržel několik ocenění na mezinárodních pěveckých soutěžích a též stipendium rakouského ministerstva kultury.

Jakub Pustina byl od počátku pěvecké kariéry veden předním sólistou Národního divadla, národním umělcem a držitelem ceny Grammy Václavem Zítkem. Je absolventem Mistrovských pěveckých kurzů Petra Dvorského (SK). Získal první cenu na Mezinárodní pěvecké soutěži A. Dvořáka v Karlových Varech. Dále je držitelem prvního místa z Mezinárodní pěvecké soutěže I. Godina, druhého místa z Mezinárodní pěvecké soutěže M. S. Trnavského a stal se absolutním vítězem soutěže Pražský pěvec. Zpíval po boku Petra Dvorského, Josého Cury nebo Evy Urbanové. V roce 2007 debutoval na jevišti Státní opery v Košicích. Od roku 2011 pravidelně vystupuje v Národním divadle Praha a ve Slovenském národním divadle Bratislava. V roce 2014 debutoval v Národním divadle v Panamě, kde se také v roce 2015 představil jako Canio z Leoncavallových Komediantů. Pěvecky se zdokonaluje u Petra Dvorského a Gabriely Beňačkové.

Docentka Hudební fakulty JAMU Marta Vašková vystudovala hru na klavír na JAMU v Brně u doc. Jandery. Od roku 1986 působí na katedře zpěvu – obor klavírní spolupráce. Kromě dlouholeté pedagogické práce aktivně koncertuje s významnými operními zpěváky doma i v zahraničí.