Letošní rok je označován jako  „festival pro fšechny".

Pro 19. ročník festivalu Rocková Lipnice jsme připravili po úspěchu v předchozích ročnících takzvaný „večírek pro nedočkavé". Uskuteční se již v pátek 13. července 2012 od 19 hodin v pivním stanu a vystoupí na něm místní rocková kapela Žralok ve zdi a večerem vás bude provázet rockový DJ Rocker. Ve stanu o rozměrech 10 x 15 metrů bude dostatek prostoru, k posezení poslouží i větší část amfiteátru. Na tento večírek je vstup zdarma, zároveň bude v amfiteátru probíhat promítání vybraného filmu na LED obrazovce.

Tomáš Klus a další

V sobotu bude pro návštěvníky areál otevřen od 11 hodin. Samotný program začne v poledne na hlavním pódiu v amfiteátru a ukončení celého festivalu je plánováno v pozdních nočních hodinách.

Pro letošní ročník byli opět vybráni účinkující z mnoha hudebních žánrů, proto i „…festival pro fšechny".  Headlinerem festivalu je momentálně nejžádanější zpěvák Tomáš Klus, který přijede s kolegou Jirkou Kučerovským a zazpívají všechny své známé písničky z alba Racek, dalším zajímavým účinkujícím je velmi známá kapela Wohnout, pro „fajnšmekry" bude zcela jistě vystoupení legendy rock-popové scény Kamila Střihavky se svým Bandem. Dále si starší účastníci festivalu budou moci zavzpomínat s kapelou Premier na jejich velmi známý song Hrobař. Pro mladší generace vystoupí rockpunková kapela Rybičky 48 a rocková kapela Doga v čele s frontmanem Izzim. Dále vystoupí hudební seskupení jako je Bára Zemanová a Band, kapela Soustrast, kapela Hush a festival uzavře svým vystoupením kapela Coca Core Company.

Vstupenky jsou stále v předprodeji v síti Ticketstream za cenu 290 korun plus  30 korun společnosti, a to až do  čtvrtka 12. července do 23:59 hodiny. Za stejnou cenu, ale bez poplatků, jsou vstupenky k dispozici ve vybraných předprodejních místech ve městech Humpolec: infocentrum, Havlíčkův Brod: knihkupectví Vysočina, Pelhřimov: infocentrum, Jihlava: Jihlavské listy a knihkupectví Kuba + Pařízek, Světlá nad Sázavou:  Sport Bar, Kejžlice:  Sklep Bar, Žďár nad Sázavou: Santini tour, a to také do čtvrtka odpoledne.

Poslední možnost nákupu vstupenek  je  v den konání festivalu, a to přímo na místě za 390 korun.

Václav Zástěra