Dvoudenní přehlídka hudby a  zábavy startuje totiž už 31. května. Pátý ročník opět ovládne prostor pod přibyslavským zámkem.
Rebel Šatlava fest začne páteční zábavou a vyvrcholí sobotními koncerty. „Víme, že tady na Vysočině mají lidi rádi zábavy pod širým nebem. Je to místní kulturní klasika, která sem prostě patří. Chceme na páteční program nalákat i ty, kteří normálně na festivaly nechodí, nebo je pro ně překážkou vstupné," vysvětlil za pořadatele Ondřej Málek.

Páteční program bude mít na starosti v regionu oblíbená zábavová kapela Kyvadlo. Připravena jsou i nějaká překvapení.

Pestrá sobota

Změnou oproti předchozím ročníkům je sobotní sestava vystupujících interpretů. Údolím řeky Sázavy se ponesou hity od kapel Wohnout i od Arakainu. „Obě kapely hrály před dvěma lety na letišti a  muzikanti tu byli spokojení. Rádi přijali naši nabídku," doplnil další pořadatel Martin Kasal. Další potvrzenou formací jsou legendární pankáči Visací zámek.

„Visáči zahrají díky zpětné vazbě návštěvníků. Na minulých ročnících chyběla nějaká známější vulgárnější kapela. Myslím, že tímto doženeme dosavadní punkový deficit a doufáme v kladnou odezvu návštěvníků," dodal Kasal s tím, že podobný image má i kapela Zakázaný ovoce, která v Přibyslavi vystupuje poprvé.

Jedním z lákadel sobotního večera bude známá zpěvačka Anna K s kapelou. Naživo si příchozí užijí známé hity a zároveň uvidí zpěvaččinu neuvěřitelnou energii. Aby žánrů nebylo dost, dostane se i na příznivce hip hopu.

Hudebník Lipo, který je známý singly Ležím v tvé blízkosti a Do města přišla zima, vystoupí na Rebel Šatlava festu se zpěvačkami Debbi a Kateřinou Marií Tichou. Příležitost ale dostanou i regionální interpreti: jihlavská skupina Arciskačány, brodská El´Brkas a přibyslavská OHS předvedou, že jim je festivalové prostředí blízké.

Festivalem chtějí pořadatelé podpořit neziskové dobročinné organizace, které budou mít ve festivalovém parku své stánky. Prodávat se tu budou výrobky z chráněné dílny občanského sdružení Benediktus a Spektrum – centrum primární prevence a drogových služeb připraví zábavný program pro děti.

Vstupenky na festival jsou v předprodeji od včerejška do konce května za 260 korun. Pak se cena vstupenky zvedne. Na louce vedle festival parku vyroste stanové městečko. A co počasí? „Může se zdát riskantní jít na festival v květnu, ale dlouhodobá statistika počasí mluví jasně. Nebojíme se toho, věříme, že si lidé budou chtít pomaturitní období užít," uzavřel Libor Jaroš, člen pořádající přibyslavské kapely Šatlava, která pochopitelně také vystoupí. Více na stránkách www.satlavafest.cz.

Soutěž o lístky
Soutěžte o deset volných vstupenek na Rebel Šatlava Fest 2013. Stačí zodpovědět otázku a poslat odpověď na adresu: 
ivana.liskova@denik.cz do pátku 5. dubna.
Otázka: Druhým rokem se festival koná v areálu pod přibyslavským zámkem. V roce 2011 se uskutečnil v Přibyslavi v jiném prostoru. Víte, kde?

Kateřina Malá