Tomáš Vodrážka jako moderátor oblíbeného pořadu Dechovky pro Vysočinu objel se svoji Vysočinkou v roce 2018 takřka celou Vysočinu. Posluchačům zahráli v březnu v Bystřici nad Pernštejnem, v dubnu v Kejžlici, v červnu ve Zvoli, v červenci ve Škrdlovicích, v srpnu v Arneštovicích a tuto dobročinnou pouť zakončil na sváteční den 17. 11 2018 opět po roce v kulturním domě na Ostrově v Havlíčkově Brodě.

Tam se sešlo více než dvě stě účastníků a již půl hodiny před začátkem byl velký sál zaplněn. Na místě byl dostatek prostoru nejen k pohodlnému sezení, ale i k tanci. To se vyplatilo, protože taneční parket byl stále plný.

Kapelník Vysočinky Tomáš Vodrážka zde vystupoval i jako moderátor a pojal tento koncert jako pořad písniček na přání a tak se hrálo podle výběru posluchačů. Ti si také užili zpěvu společně se zpěváky kapely, Danou Bezstarostovou a Ondřejem Kolčavou.

Konečný sumář za těmito šesti koncerty s dechovou hudbou Vysočinkou pro nadační fond Světluška vynesl něco přes 60 000 korun, což je zhruba stejné jako v roce minulém. Tím se potvrzuje myšlenka, že tato cesta má smysl a lidé po ní rádi jdou, aby mohli pomoci potřebným

Karel Novotný