Divákům bude představen nový brilantní film o jednom ze světově nejzajímavějších a nejoblíbenějších umělců. Snímek byl natočen ve spolupráci s odborníky z Van Goghova Musea, u příležitosti oslav 125. výročí Van Goghovy smrti.

Návštěvníci uvidí legendární mistrovská díla na velké obrazovce ve vysokém rozlišení. Speciálně pozvaní hosté, včetně renomovaných světových kurátorů a historiků umění, nabízí své výklady a vysvětlení jeho práce. Exkluzivní nový výzkum odhalil neuvěřitelné nedávné objevy.

Po rekonstrukci, která trvala sedm měsíců, se 1. května 2013 vytvořila dlouhá fronta lidí, kteří toužili navštívit nově otevřené Van Gogh Museum v Amsterdamu. Byla tak dokončena rekonstrukce tří hlavních amsterdamských muzeí (v dubnu 2013 bylo znovu otevřeno Rijksmuseum, v roce 2012 opět přivítalo návštěvníky i Stedelijk Museum).

Van Gogh Museum připravilo ke svému znovuotevření výstavu Van Gogh aan het werk. Klade si za cíl co nejkompletněji představit Van Goghovo dílo v průběhu jeho umělecké kariéry.

Kurátor výstavy Nienke Bakker, který výstavu připravil po soustavném osmiletém studiu umělcova života a tvorby, kromě jiného vyvrací zažitý názor, že Vincent van Gogh tvořil impulzivně a spontánně.

„Tvrzení, že van Gogh byl při tvorbě spontánní a impulzivní, je naprostou fikcí," prohlásil Nienke Bakker a dodal: „Mohu doložit, že byl naopak metodický a vždy mířil k cíli, který si vytýčil."