„Na středu 20. března se chystá koncert plný známých hitů předního českého zpěváka a legendy českého popu Václava Neckáře," prozradila Iva Štohandlová z brodského KD Ostrov.

Umělec, který byl loni uveden do Síně slávy hudebních cen Anděl, vystoupí právě ve velkém sále Kulturního domu Ostrov, a to ve dvacet hodin.

Ačkoli je Václavu Neckáři devětašedesát let, nešetří se – havlíčkobrodský koncert je v březnu jedním ze sedmi, který absolvuje! Spolu se zpěvákem pozítří dorazí také skupina Bacily, která jej doprovází od sedmdesátých let minulého století. Vede ji Neckářův bratr Jan.

Natočil hudební
i filmové hity

Václav Neckář má na kontě řadu nesmrtelných hitů včetně Tu kytaru jsem koupil kvůli tobě, Lékořice, Maluju a miluju, Suzanne, a v roce 2011 k nim přidal veleúspěšný soundtrack k filmu Alois Nebel Půlnoční, kterou nahrál se skupinou Umakart.

Dříve narozené provází Neckář od šedesátých let, kdy se proslavil mimo jiné v trojici s Martou Kubišovou a Helenou Vondráčkovou pod názvem Golden Kids.

Jako herec měl úspěch s rolí v oskarovém filmu Jiřího Menzela Ostře sledované vlaky, ve snímku Skřivánci na niti či v pohádce Šíleně smutná princezna, kdy se tehdy do jeho nevysoké, leč filmově roztomilé postavy zamilovala nejedna dívka.

(han)