Jednatřicetiletá spolujezdkyně skončila s těžkým zraněním v nemocnici. Do nemocnice byli s lehkými zraněními převezeni i další dva spolujezdci – pětatřicetiletý muž a jedenáctileté dítě.

Silnice první třídy číslo 38 zůstala až do časných ranních hodin neprůjezdná, provoz byl veden po objížďkách. Včera ráno o tom informovala vysočinská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Nehoda se stala kolem tři čtvrtě na deset ve středu večer. Řidič jel ve směru na Havlíčkův Brod nepřiměřenou rychlostí na mokré vozovce. „V klesání za horizontem uviděl na silnici sraženého srnce, kterému se chtěl vyhnout. Dostal smyk a narazil postupně do dvou vzrostlých stromů," uvedla mluvčí. Při nárazu se z vozidla vytrhl motor, který poškodil protijedoucí nákladní automobil.

Hasiči po havárii vyprostili z auta zaklíněného řidiče, který však utrpěl smrtelná zranění, jimž na místě podlehl. K objasnění přesné příčiny úmrtí a případného požití alkoholu byla nařízena zdravotní pitva. Podle mluvčí tvořili posádku havarovaného auta příslušníci jedné rodiny.

Škoda dosáhla 230 tisíc korun. Silnice zůstala neprůjezdná přibližně do čtvrt na tři ráno. Osobní auta objížděla místo nehody po okolních silnicích třetí třídy, nákladní musela čekat na místě.

(čtk, edi)