Nehoda se odehrála v úterý 19. září okolo půl páté odpoledne. Sedmatřicetiletá řidička ŠKody Octavie zaparkovala vozidlo na světelském náměstí v blízkosti budovy místní prodejny a odešla od něj. Vozidlo ale zapomněla dostatečně zabezpečit proti rozjetí, což se jí nakonec vymstilo. "Když se od auta vzdálila, vozidlo se samovolně rozjelo. Přejelo přes hlavní pozemní komunikaci II/347 na protější stranu, kde zadní částí narazilo do místní kašny," informovala mluvčí policie Dana Čírtková.

Kámen zmizelých. Ilustrační foto
Židovské oběti připomene sedm kamenů zmizelých

Při dopravní nehodě došlo k poškození osobního vozidla Škoda Octavia i k poškození zdiva nabourané kašny. "Hmotná škoda dosáhla částky 30 tisíc korun. Jiné poškození nebylo na místě nehody zjištěno ani hlášeno," doplnila Dana Čírtková. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Přivolaní policisté řidičku podrobili dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Tou prošla s negativním výsledkem. Další okolnosti nehody šetří policisté z dopravního inspektorátu Havlíčkův Brod.

"V souvislosti s touto dopravní nehodou apelujeme na všechny řidiče, aby při parkování vozidla věnovali patřičnou pozornost zajištění vozidla proti samovolnému rozjezdu. Samovolné rozjetí vozidla může způsobit dopravní nehodu a v případě, že by takové vozidlo srazilo chodce či cyklistu, mohou být následky fatální. Proto je zapotřebí zejména u starších vozidel nepodceňovat technický stav vozidla a mát na paměti, že je nutné, aby byly funkční ruční brzda," dodala mluvčí policie.