Konec sezony je určitě důvodem k bilancování. „Rok 2012 byl plný změn. Oddělily se od nás tři závodní týmy, přesunuli jsme se do nových, ještě modernějších prostor. Opět jsme se prosadili v čím dál náročnější konkurenci, získali jsme tři tituly mistrů ČR, na mistrovství světa jedno zlato a titul vicemistr, kadetky jsou vicemistryně Evropy," vypočítává trenér Robert Mrkvička.

Do konce října připravují ve Fanaticu muziku a dresy na závodní sezonu 2013. V listopadu pak začnou vznikat nové sestavy. Do nového roku vstoupí Fanatic s pěti závodními týmy. „V nejmladší kategorii dětí ve věku 8 – 10 let budeme mít nový tým Rozinek, které doplní Jahůdky. Po jednom týmu pak budeme mít v kadetech, juniorech a konečně také v seniorech, kde nastoupí letošní juniorky s Markem Šotolou. Ohledně Marka ještě uvažujeme o sportovním aerobiku, buď vytvoříme mix pár, nebo půjde v jednotlivcích," představuje plány úspěšný trenér.

V neděli 2. prosince se pak od 14 hodin v kinosále KD Ostrov uskuteční tradiční akademie. K vidění bude spousta vystoupení a zábavy, přehlídka všech závodních týmů, včetně seniorských mistryň světa – týmu OxyFan.

Nadcházející sezona bude hodně rychlá. Mistrovství Evropy se uskuteční už v květnu v Belgii, Mistrovství ČR a MS je pak na programu v říjnu. Fanatic bude znovu bojovat o cenné kovy v celosvětové konkurenci. „Naše cíle jsou stále stejné. Primárně je to smysluplné využití volného času dětí a mládeže, dále pak úspěšná reprezentace města, kraje i celé republiky," uzavírá Mrkvička.

(orá)