Po nepřesvědčivém prvním poločase se do soupeře zakousla po přestávce, ale dvacet vteřin před koncem přišla o cenný bod, když prohrála 5:6. Stejným výsledkem prohrál v divizi E brodský Pramen s Tokou Brno.

II. FUTSALOVÁ LIGA

CHOTĚBOŘ – LIBEREC 5:6

Nástup do zápasu vyšel domácím náramně, když se zásluhou Staňka dostali do vedení. Jenže během chvilky dobře hrající Liberec skóre  zápasu otočil. Následně dvě obrovské šance spálil Staněk s Novotným a hosté opět trestali. Upravili tak poločasový výsledek na 1:3. Do druhého poločasu nastoupili hráči Bocy jak vyměnění.

„Naše hra v první půli nebyla dynamická. Nabádal jsem hráče k větší aktivitě při presinku," řekl chotěbořský trenér Martin Jakeš. Liberec sice zvýšil na rozdíl tří branek, ale potom skvělým napadáním získávali hráči Bocy většinu míčů a začali favorita přehrávat. Jejich snaha vyústila až ke stavu 4:4. Jenže během čtyřiceti vteřin šel Liberec zase do vedení.

I na tuto branku dokázala Boca odpovědět a dokonce se necelou minutu před koncem  dostala do velké šance Staňkem, ten ale libereckého gólmana neprostřelil, čehož hosté z protiútoku využili, chybu potrestali.

„Především za druhý poločas jsme si bod zasloužili," smutnil Jakeš.

Góly Chotěboře: Staněk, Hanousek, Kratochvíl, Somerauer, Čáp. Poločas: 1:3. Chotěboř: Benc – Somerauer, Čapek, Moravec, Kratochvíl – P. Novotný, Staněk, Hanousek, Čáp.

FUTSALOVÁ DIVIZE E

TOKA BRNO – H. BROD 6:5

Domácí celek začal velmi rychle dokazovat, že bude chtít Pramenu vrátit porážku z prvního vzájemného duelu. Po krátké mezihře se domácí hráči dostali do dvoubrankového vedení po pěkně sehraných akcích. Ale to bylo až do konce prvního poločasu vše a taktovku přebrali hráči Pramene, když dobrou kombinací zle zatápěli domácí obraně. Postupným snažením dokázali hostující hráči vyrovnat Standou Šimoníčkem a Davidem Klusákem a před koncem poločasu se dokonce dostali do vedení krásně provedeným lobem, který vyslal na branku Dan Kavka. Bohužel, vedení se nepodařilo udržet a těsně před koncem poločasu inkasoval Pramen branku z nacvičeného signálu.

Druhý poločas byl ve znamení dotahování náskoku domácího celku, který ale vždy dokázal odskočit na jedno až dvoubrankové vedení. Hráči Pramene dostávali poměrně laciné branky, a naopak se na své dost nadřeli, bohužel u nich nestálo ani pověstné štěstí. V samém závěru zápasu za stavu 6:5 pro domácí dostal Pramen dokonce výhodu desetimetrového kopu za šestý akumulovaný faul, ale bohužel domácí brankář skvěle zasáhl.

„S výkonem našich hráčů jsem spokojen, hráli jsme s nasazením a touhou po vítězství, a mohli jsme si odvést minimálně bod, který jsme si zasloužili," zhodnotil zápas trenér Pramenu Martin Jaroš.

Jeho svěřenci se měli dnes od 15.30 hodin střetnout s dalším brněnským týmem Tango B, ale z důvodu účasti několika hráčů hostujícího klubu na reprezentační akci se zápas neuskuteční.

Góly: Kykrych 2, Ryšavý 2, Příkrý 2 – Šimoníček 2, Kavka, Klusák, Henek. Poločas: 3:3. H. Brod: Koudelka, Rajdl – Kubát, Kavka, Klusák, Henek – Stojan, Šimoníček, Böhm.