Po úvodní vysoké prohře 6:0 s Hradcem Králové a snadném vítězství 6:2 nad pražským celkem Cavallino Rampante se Broďáci se základní skupinou rozloučili důležitým duelem se švýcarským Birmenstorfem. V úvodu druhého dějství se sice díky Lukáši Kuncovi dostali do vedení, soupeř však následně srovnal na konečných 1:1, Draci si tak připsali pouhý bod, v základní skupině obsadili až třetí místo a vyřazovacími boji se museli prokousávat od prvního kola.

Na úvod play off Broďáci narazili na dalšího švýcarského protivníka – Sackjaar City, který se v průběhu úvodního dějství sice dvakrát dostal do vedení, Draci však v obou případech dokázali velice pohotově zareagovat a vyrovnat. Vítěze tak určily až samostatné nájezdy, které rozhodl druhý nejproduktivnější hráč brodského týmu na turnaji, Lukáš Kunc.

Ve druhém kole vyřazovacích bojů Broďáky nedokázaly zastavit ani Strakonice. Utkání rozhodla nastupující generace brodského florbalu. Rychlé dvoubrankové vedení Drakům vystřelili už v první minutě Tomáš Vlček a Jan Sláma, Strakoničtí sice v polovině utkání vyrovnali, ale necelé tři minuty před koncem o postupu do třetího kola rozhodl svou brankou Lukáš Zelenka.

S turnajem se tak Broďáci rozloučili až v duelu proti druholigovým Petrovicím. V něm se sice i zásluhou dvou bodů nejproduktivnějšího brodského hráče na turnaji Jana Beránka dostali do nadějného vedení 3:1. To však ve druhé půli nedokázali udržet, soupeř je počastoval čtyřmi brankami, vyhrál 5:3 a poslal brodskou výpravu domů s děleným 33. místem.

Jiří Svatoš