Ačkoli byli brodští Draci mírnými papírovými favority, v úvodu zápasu tahali za kratší konec pomyslného provazu. Přestože se už v šesté minutě zásluhou autora dvou branek Jana Suchého dostali do vedení, soupeř záhy zvýšil útočné obrátky a ještě do konce první třetiny otočil na 3:1.

Ve druhém dějství se však ke kormidlu vrátili domácí Broďáci, kteří nejprve dvěma slepenými brankami vyrovnali na 3:3 a po druhém přesném zásahu Jana Suchého ve třiatřicáté minutě se vrátili do vedení. Pouhých třináct sekund před druhou sirénou však stačil na 4:4 srovnat druhý dvougólový střelec večera Ladislav Ledecký. V poslední periodě diváci na gól čekali až do sedmapadesáté minuty, kdy vítěznou trefu zaznamenal Tomáš Rezek, na jehož brance se svou třetí asistencí v zápase podílel také nejproduktivnější hráč večera Tomáš Vlček. Navzdory závěrečnému tlaku už Přeloučští další vyrovnávací branku vsítit nedokázali, a tak se z výhry 5:4 nakonec radovali domácí Draci.

Brodští florbalisté v minulých zápasech zapomněli na výsledková zaváhání z úvodu letošního kalendářního roku a postupně se začínají tabulkou posouvat směrem vzhůru. Aktuálně jim patří šestá příčka s tříbodovou ztrátou na třetí Jihlavu.

O další body do druholigové tabulky budou Broďáci opět usilovat v sobotu 8. února, kdy se představí na palubovce devátého Náchoda.

Jiří Svatoš