Mimořádně cenné jsou především dvě těsné nedělní výhry nad pražským Spectrem v přímém souboji o čelo tabulky. Nyní bude následovat letní přestávka a základní část Extraligy se dohraje v srpnu.

Zbývajících šest zápasů odehrají Hroši na hřištích soupeřů a doma se představí až v zářijovém play-off, do kterého se zapojí až v semifinále, neboť již nemohou být sesazeni z prvních dvou míst tabulky. Hřiště v Hippos aréně nevychladne ani v červenci, neboť od 14.7. zde začíná ME mužů.

„Hroši budou mít na ME silné zastoupení, neboť v národním dresu nastoupí čtveřice Müller, Just, Jelínek a Kadečka, v dánském týmu pak nadhazovač Kim Hansen," říká trenér Hrochů Dušan Šnelly. Rovněž další nominovaný Voborník, který hostuje v pražském Spectru, je kmenovým hráčem Hrochů.

H. BROD – TEMPO PRAHA 0:8 a 8:1
Úvodní zápas se Hrochům vůbec nevydařil. Již po první směně prohrávali 0:4 a bylo takřka po zápase. V dresu soupeře se ve velmi dobrém světle představily obě novozélandské posily Luck Peters a Joshua Niu, kteří posílí Hrochy, coby hostující hráči na srpnovém Super Cupu v Holandsku.

Do odvety Hroši změnili nadhazovače a Michal Holobrádek byl opět úspěšný. Mladý nadhazovač dovedl po týdnu Hrochy k vítězství i ve svém druhém vystoupení. V útoku se postupně začalo dařit tradičním oporám a homerun předvedli Tomáš Siwek a Pavel Just.

H. BROD – SPECTRUM PRAHA 6:5 a 6:4
Spectrum přijelo do Hippos arény se šesticí reprezentantů ČR a jedním z Dánska. Hrochům se opět nepodařil start do zápasu a tentokrát v první směně inkasovali tři body. Naštěstí ještě v dohrávce této směny dokázali zkorigovat na 2:3 a vrátili se do zápasu. Spectrum sice odskočilo vzápětí na dvoubodový rozdíl, ale Pavel Just dvoubodovým homerunem srovnal v polovině zápasu na 4:4.

Soupeř reagoval střídáním nadhazovačů a povolal Dána Valdemara Terkelsena, na kterého v Praze při prvním měření sil nedokázali Hroši ani jednou skórovat. Hroši rovněž vystřídali na stejném postu a za zkušeného Jaroslava Müllera šel zápas doházet Michal Holobrádek.
Spectrum šlo zásluhou Tomáše Voborníka ještě jednou do vedení 4:5, ale Tomáš Siwek dalekonosným odpalem otočil skóre na 6:5 pro Hrochy a M.Holobrádek po impozantním výkonu uzavřel zápas, když sám postupně vyautoval hned trojici reprezentantů v dresu Spectra. Naopak do odvety vstoupili Hroši skvěle. Hned prvním útokem obsadili všechny mety a druhý z bratrské dvojice Holobrádků Jakub odpálil čtyřbodový grand-slam homerun. Spectrum sice dokázalo snížit, ale Pavel Just dalším homerunem vrátil Hrochům čtyřbodové vedení 6:2 před koncovkou zápasu. Do ní vystřídal tentokrát velmi dobře házejícího Jaroslava Müllera Michal Holobrádek a Hroši v nervydrásající koncovce, kdy Spectrum snížilo na 6:4, udrželi výhru i v odvetě.