Stav série se vyrovnal na 1:1 a bude pokračovat o tomto víkendu v Náchodě.

I. FLORBALOVÁ LIGA
2. ZÁPAS PLAY DOWN
H. BROD – NÁCHOD 4:5pp
K druhému zápasu nastoupili hráči Náchoda odhodláni získat v Brodě jeden zápas. Na jejich hře to bylo patrné, předčili Draky v nasazení i bojovnosti. Taktický výkon měli hosté postavený na poctivé obraně na čele s výborným brankářem Hály. Když v šesté minutě tečoval Rezek nešťastně střelu Batěka do vlastní branky, vypadalo to s Draky špatně. Tato branka brodské florbalisty znervózněla a nedařila se jim hra. Čtyři minuty před poločasem byl vyloučen Rezek a hosté přesilovou hru využili zásluhou Jenka, který překonal Tvrdého – 0:2.

Ve druhé třetině bylo vidět znatelné zlepšení hry domácích. Bylo jen otázkou času, kdy přijde první branka. Ve 27. minutě dostali výhodu přesilové hry i brodští hráči a Suchý po přihrávce Virgla snížil na 1:2. V této fázi zápasu bylo na palubovce pouze jedno mužstvo, které marně dobývalo branku hostí. Štěstí se usmálo na hokejky Náchoda. Při standardní situaci se nešťastně míček odrazil od nohy Beránka za překvapeného brankáře Tvrdého. Čtyři střely na branku stačily hostům, aby po dvou dvacetiminutovkách vedli 1:3.

V závěrečném dějství se hra přiostřila. Další přesilovku využil Virgl ke snížení na 2:3. Potom faul Coufala potrestal Náchod čtvrtou brankou, když před tím hrající trenér Havel neproměnil trestné střílení. Brodští hráči se ale nevzdávali. Odměnou jim bylo v 54. minutě snížení na 3:4 z hole Rezka a ten samý hráč vyrovnal půl minuty před koncem a vynutil si prodloužení.

Tlak brodských Draků pokračoval, ale ve třetí minutě prodloužení se hosté dostali k brejku, který proměnili a mohli se začít radovat z vítězství a srovnání série na 1:1.

„Kluků mi je líto. Takový závěr jsme si nezasloužili. Z pěti branek jsme si tři dali vlastní a od poloviny druhé třetiny jsme byli jasně lepším týmem. Ještě jsme neřekli poslední slovo,“ burcuje sérii brodský trenér Tomáš Sýkora.  
Branky H. Brodu: Rezek 2, Virgl, Suchý. Rozhodčí: Chvosta, Vápeník. Vyloučení: 6:4. Využití: 2:2. Diváci: 100. Třetiny: 0:2, 1:1, 3:1 – 0:1.
H. Brod: Tvrdý – Virgl, Rezek, Beránek, Roztočil, Suchý, Liška, Coufal, Čapek, Míka, Zelenka, Jonák, Lupač.