O den později si vylepšili náladu proti Jaroměři výhrou 8:6.

II. LIGA FLORBALU

H. BROD – H. KRÁLOVĚ   7:8 PP

„Po prohrách s Jihlavou a Třebíčí potřebujeme dnes vyhrát, chceme-li se pohybovat v horní polovině tabulky," hlásil před utkáním trenér Ondřej Míka.

Zatím jsou Draci sedmí a začátek střetnutí se jim nepovedl. Za deset minut prohrávali 1:2, když vedoucí gól po velké minele v obraně soupeři přímo darovali. Draci do konce třetiny hráli jenom na dvě útočné formace, od prostřední části dostali příležitost Lupač,Čermák, Sláma a Roztočil. Za stavu 1:3 vrátil spoluhráče do zápasu Jonák. Hradečtí Votroci byli stále důraznějši před brankou a v polovině utkání se zrodila nejhezčí akce.

Hosté po parádní kombinaci z vlastní poloviny oškubali zmrazené domácí borce jako slepici na 3:5 a když Svatoš v zápětí dal šestou branku, zdálo se být slovíno, zvláště když Votroci na začátku poslední třetiny utekli až na 3:7. Teprve za tohoto děsivého stavu se Draci probudili a Vlček, Vácha a Sláma postupně srovnali skóre na 6:6.

Do vedení znovu přivedl hosty Zdražil. Tři minuty před koncem měl vyrovnání na holi Zelenka, jeho střela jen o fous minula zcela odkrytou hradeckou svatyni. O pár sekund později již Zelenka jásal nad vyrovnávacím gólem na 7:7. Prodlužovalo se, ale drama pokračovalo. Hned v úvodní minutě neuznali sudí po závaru před brankou domácích gól, Draci sice zůstali v náporu, śťastným střelcem byl však hradecký Svatoš 7:8.

„Pro nás trochu smolný zápas, kluci zaspali druhou třetinu. Závěr byl sice impozantní,žel přišel již pozdě. Své odvedla úderná formace Zelenka – Vlček – Suchý, příjemně překvapil střídající Sláma, konstatoval trochu smutný trenér Ondřej Míka.

Branky: Jonák, Rezek, Kocour,Vlček, Vácha, Sláma, Zelenka – Rychetník, Matys, Zdražil po 2, Novák, Svatoš. Rozhodčí: Paleták, Draxler. Vyloučení:1:3. Využití: 1:1. Diváci:75. Třetiny: 1:2, 2:4, 4:3. H. Brod: Přibyl – Beránek,, Rezek, Vácha, Kocour – Suchý, Vlček, Zelenka – Jonák,Lška, Čapek, Lupač, Čermák, Sláma – Roztočil.

H. BROD – JAROMĚŘ 8:6

Brodští florbalisé šli do nové sezony s předsevzetím, co nejrychleji se vrátit do 1.ligy. Tento sen se již rozplynul, Draci jsou v tabulce zatím  sedmí s novým cílem: umístit se do pátého místa.

V nové sezoně čeká totiž florbal reorganizace soutěží a ve II. lize ve dvanáctičlenné skupině,  ve které Brod hraje, zůstane jenom pět prvních oddílů.  Tedy motivace jako hrom, každý získaný bod je nesmírně cenný.

Draci se ve srovnání zápasu s Hradcem výkonnostně zlepšili. Sice  opět inkasovali v úvodní minutě 0:1, brzo však otočili na 2:1 a potom již soupeře do hry nepustili. Za stavu 4:2 si na začátku poslední třetiny dali v bránění šlofíka a rázem to bylo 4:4 a skóre se měnilo jako v přesýpacích hodina.  K alarmu deset minut před koncem zatroubila parádní kombinační akce dvojice Čapek – Vlček, kterou posledně jmenovaný zakončil veledůležitým gólem na 6:4. Hrdinou prostřední části byl však strážce brodské svatyně Tvrdý, který několikrát bravurně zasahoval v okamžicích, kdy už každý viděl balonek za jeho zády. Hosté již sázeli na ofenzivu, v posledních třech minutách nasadili i power play. Draci však tříbodový zisk uhájili. „Kluci zvýšili koncentraci i důraz, byli trpěliví a neztráceli zbytečně balonky jako v zápase s Hradcem. Jejich výhra je zasloužená, k největším oporám patřil gólman Tvrdý, obránce Rezek a útočník Vlček," řekl Míka.

Branky: Kocour a  Vlček 2, Suchý,Vácha, Rezek, Liška – Schwarc 2, Š. Kubina , A. Kubina, Škola, M. Kubina. Rozhodčí:  Řekák, Nový. Vyloučení:3:2. Využití: 0:2. Diváci: 80. Třetiny: 1:1, 3:1, 4:4. H. Brod: Tvrdý – Beránek,, Rezek, Vácha, Kocour – Suchý, Vlček, Zelenka – Jonák,Lška, Čapek – Lupač, Čermák, Sláma – Roztočil.

Alois Svoboda