I. FLORBALOVÁ LIGA
ŽĎÁR N. S. – H. BROD 6:5
Vstup do utkání měli brodští Draci skvělý a po minutě hry otevřel skóre Krajcigr, který využil zmatky v obraně domácích.

Další minuty ale patřily domácím a na druhé straně brankáři Tvrdému, který předváděl až neuvěřitelné zákroky a držel Draky ve vedení. V 5. minutě už byl ale Tvrdý krátký a kapituloval.

Za minutu bylo ještě hůř. Roztočil zablokoval střelecký pokus Zeráka a rozhodčí to vyhodnotili jako sekání a následovalo trestné střílení. V tomto souboji nervů vyhrál Tvrdý, když vychytal Tlustoše. Následovalo oslabení, kdy se florbalisté Havlíčkova Brodu dobře bránili, ale nakonec i se štěstím Melichar našel skulinku mezi nohami Tvrdého a bylo to 2:1 pro domácí. Do konce třetiny byly šance na obou stranách, ale na stavu se už nic nezměnilo.

Po přestávce se nechal zbytečně vyloučit Roztočil a domácí bleskurychle trestali. Následovaly opět šance na obou stranách, ovšem žádná z nich se neujala. Druhá polovina třetiny však patřila Žďáru. V polovině zápasu dovršil hattrick Zerák. O minutu později i hostující Roztočil, ale bohužel v počtu vyloučení. Toto oslabení Draci naštěstí přestáli a ubránili se.  Ovšem ani ne minutu po návratu do hry v pěti se střelou z dálky prosadil Tlustoš. A když za dvě minuty přidal šestou branku Melichar, vypadalo to na debakl. Šanci ještě před koncem málem vykřesal Čapek, ale trefil pouze tyč. Na konci druhého dějství byl ještě vyloučen domácí hráč, ale ve zbývajících vteřinách už branka nepadla.

Třetí třetina začala brodskou přesilovkou, ale ne moc úspěšnou. Naštěstí těsně po jejím skončení se střelou ze středu prosadil Čapek a přece jen vykřesal naději.
Následně zvýšil šanci Draků Sláma, který pěknou střelou snížil na 6:3. I nadále se Brod tlačil do zakončení. Tato hra ale vyhovovala domácím, kteří chodili do přečíslení. Naštěstí byl Tvrdý v brance pozorný a držel brodské šance. Pomalu se začal blížit konec utkání, když naprosto nenápadnou střelou od poloviny překvapil Čapek domácího brankáře a snížil na 6:4. Čtyři minuty před koncem našel Čapek od levého mantinelu úplně volného Krajcigra na druhé straně a na tabuli svítil stav 6:5.
I přes zjevnou nervozitu, která byla vidět na domácích hráčích, se hostům už vyrovnat nepodařilo.  „O utkání rozhodla druhá třetina, kterou jsme bohužel nezvládli. Napomohla tomu ani zbytečná dvě vyloučení Roztočila, ale také větší chuť domácích vstřelit branku. Třetí třetina byla sehraná výborně, ale bohužel dvacet minut na vítězství nestačí," řekl zklamaně trenér Zdeněk Milo.

Branky a nahrávky:  5. O. Zerák (Tlustoš), 8. Melichar (Tlustoš), 23. O. Zerák (Imramovský), 30. O. Zerák (Tlustoš), 34. Tlustoš (Kos), 36. Melichar (M. Zerák) – 1. Krajcigr (Suchý), 42. Čapek (Virgl), 45. Sláma, 55. Čapek (Virgl), 56. Krajcigr (Čapek). Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. Diváci: 136. Třetiny: 2:1, 4:0, 0:4. H. Brod: Tvrdý – Kamp, Rezek, Virgl, Lupač. Roztočil, Zachariáš – Čapek, Krajcigr, Liška, Sláma, Suchý, Zelenka, Jonák, Vlček, Vlk, Varhaník.