Místo toho si zahrají nepopulární play down, tedy o záchranu v soutěži. S Plzní, Náchodem a pražským týmem Start98 si zahrají o jednu vstupenku, která zaručuje prvoligovou účast v příštím ročníku.

„Dostali jsme se do nezáviděníhodné situace, kterou teď musíme zvládnout,“ má jasno brodský trenér Tomáš Sýkora. Na jeho svěřence čeká dnes v brodské sportovní hale od 13.00 hodin tým Náchoda a druhé utkání se hraje o den později v 16.00. „Starší kluci vědí, co je čeká. Potkalo je to před čtyřmi lety, kdy hráli s Kadaní a v rozhodujícím zápase v Kadani po dvou třetinách prohrávali, ale nakonec zápas dotáhli do vítězného konce a soutěž zachránili. Ti mladší neví, která bije. Jsou moc laksní,“ svěřil se brodský kouč.

Mírně navrch mají podle papírových předpokladů právě Draci, kteří v základní části měli o tři vítězství více než jejich dnešní soupeř. Ten z dvaadvaceti zápasů získal pouze pět vítězství. Právě v základní části Draci dokázali Náchod dvakrát porazit. Na jejich palubovce 8:3 a doma 7:5. „Kdyby se tyto výsledky zopakovaly, byl bych moc rád. Bude to hlavně o psychice, bojovnosti a srdíčku. Spoléhat budeme na gólmana Tvrdého,“ přiznal Sýkora.     
Dalšími oporami týmu jsou  Coufal, Čapek, prodlouženou rukou trenéra je Ondřej Míka a na poslední baráž o záchranu v soutěži si dobře pamatuje i obránce Jan Beránek.

„Před těmi čtyřmi lety jsme byli v první lize jako nováček, takže na nás nebyl vyvíjen žádný tlak. Teď je situace jiná a záchrana je pro nás povinností,“ srovnal baráže Beránek a dodal: „S mladými hráči jsme si sedli a snažili jsme se jim vážnost situace vysvětlit.“