Ten si ve svých 22 letech na pražském Žofíně přebíral cenu za druhé místo v kategorii talent roku 2012.

Michale, jak jste si užil galavečer na Žofíně?
Bylo to pěkné. Byl jsem tam s kamarádkou. Dostal jsem od svazu dva lístky.

Druhé místo v talentu roku je určitě výzva?
Je to pro mě motivace, ale zase to nepřeceňuji. O výsledkách se rozhoduje na hřišti, ale ne na Žofíně.

Co vám při gratulaci říkal Jan Nezmar?
Ať mi to kope aspoň jako doposud.

Radost jste určitě udělal i rodičům…
Určitě byli rádi. Vidí, že ta dřina k něčemu je.

Uplynulou sezonu budete tedy hodnotit úspěšně…
Především si myslím, že byla složitá. V Chrudimi je velká konkurence a nedostal jsem se na hřiště asi tak, jak bych potřeboval ve svém věku. Zase na druhou stranu být v týmu a trénovat s takovými jmény, má také své plus. Takže to hodnotím určitě kladně.

Získali jste s Chrudimí mistrovský titul, tak jak probíhaly oslavy?
V pohodě. Už to bylo v Chrudimi poosmé, tak to už není takové, jako když titul vyhrajete poprvé, ale každý je za to rád.

Před novou sezonou byly pořád dohady, kde vlastně budete hrát. Ve hře byla Chrudim, Tango Brno, Zruč a nakonec jste ve Vysokém Mýtě. Jak se to vše seběhlo?
Pořádně se nevědělo, jak to bude. Od léta jsem kmenový hráč Chrudimi a pro moji herní vytíženost jsme zvolili Vysoké Mýto. Přes týden trénuji v Chrudimi a na předzápasový trénink jsem v Mýtě. Tam budu pravděpodobně do konce základní části a na play-off se vrátím do Era-packu.

V loňské sezoně jste byl i členem reprezentační jednadvacítky…
Byli jsme na Slovensku, kde se hrál turnaj čtyř zemí a vyhráli jsme ho. Potom následovalo v ruském Petrohradu mistrovství Evropy a tam nám to nevyšlo, tak jak jsme si představovali. Každý se tam těšil, že se porovnáme s ostatními týmy, než byl turnaj čtyř zemí. Bohužel to nevyšlo.

Čím si to vysvětlujete?
Projevilo se tam, že jsme nebyli na žádném soustředění a neměli se jak sehrát. Nesehranost byla hodně znát. Ukázalo se, že za Evropou zaostáváme.

A co seniorská reprezentace?
Tam jsem nakoukl v devatenácti. Musím se o ni porvat tento rok. Je to o tvrdé práci. Prosadit se v Era-packu, a potom to třeba přijde.

Stále se věnujete velkému fotbalu?
Ano, hraji I. A třídu za Bítovany. Je zde výborný kolektiv a majitel. Jsme po podzimu první a rádi bychom postoupili do krajského přeboru.

Můžete fotbalově porovnat Pardubický kraj s Vysočinou?
Na Pardubicku hraje více kvalitních individualit, je to více bojovnější a rychlejší. Nechci to na Vysočině snižovat, ale myslím si, že bychom Brod porazili.