Deníku to ve středu potvrdil trenér druholigového futsalového klubu od Ploučnice, Karel Kruliš. „Právě se vracím ze svazu v Praze. Můžu potvrdit, že Štajny je ode dneška českolipský Démon," hlásil s dobrou náladou do telefonu kouč Kruliš.

Tato doslova přestupová „bomba" se v hlavách vedení klubu FC Démoni rodila zhruba již od listopadu loňského roku, ale „vybuchla" až v pátek.

Osmatřicetiletý šutér má bohaté zkušenosti kromě velkého fotbalu (nyní hraje za německý FC Oberlausitz Neugersdorf) také s futsalem. Naposledy oblékal dres Andy Liberec.

„Jirka bude pro celé naše mužstvo výraznou posilou a pro fanoušky zpestřením druhé ligy. Sice s námi do Plzně asi ještě nepojede, protože má trénink v Německu, ale za týden doma proti Chotěboři už nastoupí," dodal Kruliš. Na známého fotbalistu se těší rovněž chotěbořští futsalisté. „Máme s Českou Lípou nepříznivou bilanci, kterou budeme chtít napravit. Zápas si budeme užívat o to víc, když za Démony nastoupí takový hráč. Jiří Štajner je šikovný na míči, tak by s futsalem vůbec neměl mít problémy. Navíc jeho jméno oživí tento sport. Bude za Démony dobrou reklamou," říká chotěbořský trenér Martin Jakeš.

(val)